Losos s teriyaky a rezancami z cukety fotorecept
František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 12. januára 2018
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 12. januára 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 PL |
|
600 g |
|
1 zväzok (pokrájaná na kolieska) |
|
(čerstvý, očistený, pokrájaný nadrobno) |
|
8 PL |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
200 g (prekrojených na polovicu) |
|
4 ks (nakrájané na tenké rezance) |
|
8 PL |
|
Postup
-
1
V panvici na silnom ohni rozohrejeme polovicu kokosového oleja, vložíme lososa a pražíme 3 – 4 minúty z každej strany. Medzitým zmiešame jarnú cibuľku so zázvorom, sójovou omáčkou, s medom a vínnym octom. Prilejeme do panvice s lososom a necháme zovrieť. Potom odstavíme.
-
2
Pripravíme zeleninu: cherry paradajky a cuketu. Cuketu nakrájame na tenké rezance.
-
3
V inej panvici zohrejeme zvyšok kokosového oleja, pridáme paradajky a pražíme asi minútu. Opatrne pridáme cuketové rezance a minútu pretriasame, aby sa prehriali. Osolíme a okoreníme. Cuketové rezance dáme na tanier, navrch uložíme lososa a pokvapkáme sezamovým olejom.
Diskusia k receptu