Paštéta z kuracích pečienok, jabĺk a mandlí

petmik - fotkapetmik, 28. novembra 2011

Tento recept som vymyslel pokusom a tento krát to fakt vyšlo.)

5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks veľké
30 g
70 ml (tokaj, portské)
50 g nelúpané solené
1 PL
2 PL (rama, veto, ..)
1-2 ks
1-2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Umyté a vysušené pečienky pokrájame na menšie kúsky a dáme prudko smažiť do rozpáleného oleja najlepšie do hrnca kvôli prskaniu. Keď sú pečienky orestované až mierne hnednú na okrajoch pridáme ošúpané a na malé kocky nakrájané jablko, samozrejme bez jadierok. Pečienky sa môžu pripekať na dno, nie horieť. Teplotu treba tomuto prispôsobiť. Keď sú jablká zmäknuté podlejeme vínom, pridáme bobkový list a znížime teplotu aby sa nám víno nevyparilo príliš rýchlo. Víno vyvaríme pri častejšom miešaní. Keď je víno úplne vyparené a zmes sa znovu smaží, pridáme maslo a necháme ho roztopiť pri stálom miešaní. Ak je roztopené vypneme ohrev, vyberieme bobkový list a celú zmes dáme do mixéra. Pridáme olúpané mandle (nie blanšírované ), strúčik cesnaku, med, rastlinný tuk, soľ, čierne korenie a rozmixujeme do hladka. Chuť môžeme doladiť soľou, korením a medom. Konzistenciu doladíme rastlinným tukom. Čím viac tuku tým jemnejšia bude paštéta.

Diskusia k receptu

marijanka712
podla ingrediencii to vypadá na lahôdku .Teraz sa mi hodí rozmýšlam na narodeninové menu a ako predjedlo by sa to hodilo s nejakým celzrnným pečivkom , dakujem za rp určite vyskúšam a podelím sa s tebou so odozvov.Ukladám do KK
elekra
Vyzerá to veľmi prudko jedlé a chutné. Kuracie pečienky idú v našej rodine na dračku.
evanaaa
Mohla by byť aj z kačacích, teraz také mám. A tie mandle sa nešúpu do toho? Lebo nemajú byť blanšírované, neviem, ako ináč ich ešte zbaviť šúp.
marijanka712
@Petmik- chválim vás práve som to rozmixovala , vyložila na balkon, ale manžel už stihol ochutnať a velmi mu chutiala dakujem za rp.mandle som použla lupienky a víno z vlastnej vinice červené....
petmik
Ahojte ludia,
Marijanka712 - tiez sme si vsimli ze starnutim sa chut vobec nezhorsuje.) mam radost ze chutilo aj ked si viem prestavit ze to bolo fialove.))) z toho cerveneho vina a to nie je prilis lakava farba na tanieri.)
Evanaaa - tie mandle som kupil este v skrupinach pecene solene. to nie je az tak bezne ale da sa. takze ked ich olupem tak ostanu iba v supkach (hnede). Ja som ich tam dal lebo mi chutia ovela viac ako tie olupane, ale v tej pomazanke to asi nikdo nerozpozna.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia