Suroviny
| 6 |
|
| 6 lyžíc |
|
| 1 lyžica |
|
| 5 lyžíc |
|
|
|
|
| 50 ml |
|
| Plnka: | |
| 1 l |
|
| 3 |
|
| 130 g |
|
| 1 |
|
| 2 lyžice |
|
| 7 |
|
| Šľahačkový krém: | |
| 4 lyžice |
|
| 300 ml |
|
| 2 |
|
Postup
-
1
Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh,pridáme olej,žltky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao.Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech a upečieme.
- 2
Väčšiu časť vody dáme zovrieť,pridáme 70g kryštálového a balíček vanilínového cukru a vo zvyšnej vode rozmiešame Zlaté klasy.Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh zo 7 bielkov a 60g cukru.Do polovice plnky vmiešame kakao.
- 3
Na cesto natrieme najprv svetlú potom tmavú plnku a napokon karamelový krém:Cukor upálime,zalejeme mliekom rozvaríme,do vychladnutého pridáme šľahačky v prášku a vyšľaháme.(je dobré keď sa to robí tak že troška to vyšľaháme a dáme na asi 10 min. do chladničky a toto opakujeme asi 3 krát)Povrch ozdobíme postrúhanou čokoládou. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu