Steak z Mlynskej doliny

albertsub - bez fotkyalbertsub, 6. októbra 2009

Tento recept vznikol v zápale vyskúšať niečo nové, navariť zo surovín doma prítomných jedlo, ktoré ulahodí všetkým zmyslom, navariť jedlo. ktoré zasýti telo i Zobraziť celý popisTento recept vznikol v zápale vyskúšať niečo nové, navariť zo surovín doma prítomných jedlo, ktoré ulahodí všetkým zmyslom, navariť jedlo. ktoré zasýti telo i ducha.

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
1 KL
0,5 KL
0,5 KL




Postup

  1. 1

    Umyté mäso pokrájame na hrubšie plátky, asi 1,5 až 2,5 cm hrubé a prikryté igelitovým vreckom veľmi jemne naklepeme zovretou päsťou.

  2. 2

    Pripravíme si marinádu. Tri druhy korenia vložíme do mažiara a podrvíme, nie však celkom na prášok. Dobre poslúži aj kus látky, do ktorej vložíme korenie a pobúchame po ňom tĺčikom na mäso. Získame tak koreninovú zmes, ktorú nasypeme do misy alebo hlbšieho taniera. Pridáme väčšie množstvo oleja, šťavu a nastrúhanú kôru z jedného citróna, provensálske korenie, osolíme a premiešame. Do takto vytvorenej marinády vložíme steaky, marinádu do mäsa vmasírujeme a necháme marinovať najmenej hodinu, najlepšie však cez noc.

  3. 3

    Malé množstvo oleja rozpálime na panvici na veľmi vysokú teplotu. Opatrne vložíme mäso a opečieme sprudka maximálne minútu z každej strany. Takto pripravené šťavnaté mäsko poukladáme na pekáč, prípadne necháme v panvici a prikryté dopekáme v rúre na 200 stupňov Celzia ešte 20 - 40 minút, záleží od hrúbky a kvality mäsa. Dopečené mäsko dochutíme kúskom masla.

  4. 4

    Podávame so zemiakmi, ktoré sme olúpané a nakrájané na osminky uvarili v osolenej vode, poukladali na pekáč a jemne zasypali sladkou červenou paprikou.

Diskusia k receptu

altyn
@albertsub famózne, fantastické!!!!!!! A to som k tomu urobil zemiaky iba obyčajne, s petrž. vňatkou. Gratulujem!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia