Foto: mitzy
Raw plnka do palaciniek, lokší, lievancov, buchiet, či zdravá nátierka na vianočku. Vychádzam z obľúbeného receptu na vegánsku Nutellu.
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Avokádo zbavíme šupky a jadra. Slivky namočíme na pol hodinu do vody. Orechy pomelieme, ak máme celé. Najlepšie sú lieskové alebo vlašské.
- 2
Avokádo, slivky, kakao a orechy zmixujeme ponorným mixérom. Pridáme sirup agavé /alebo med/ a štipku soli. Zmixujeme na krém. Ak pridáme 10 sliviek, krém je viac cítiť po kakau, 15 sliviek je už chuť výraznejšia akoby "povidla". Výslednú zmes ochutnáme a poprípade doladíme ešte chute podľa nášho jazýčka.
- 3
:) dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Martamm : áno, v chladničke, aj keď my sme ju včera s mužom celú zjedli s palacinkami, takže Ti nevydrží dlho ;D Ale predpokladám, že tie tri dni vydrží v pohode čerstvá v chlade, možno týždeň. No neviem. Z jedného avokáda vyjde cca 300g.
@Popoluska340 : myslím, že bude chutiť ;)
Dakujem, dam vediet ako chutila :)
@Havino : presne ako píšeš
@Kecemis : neobanuješ tiež