Kakaová nátierka z avokáda a sliviek

mitzy - fotkamitzy, 28. februára 2017
Kakaová nátierka z avokáda a sliviek
Foto: mitzy

Raw plnka do palaciniek, lokší, lievancov, buchiet, či zdravá nátierka na vianočku. Vychádzam z obľúbeného receptu na vegánsku Nutellu.

15 minút
príprava

Suroviny

1 ks
10 - 15 ks
2 - 3 PL
1 - 2 PL
4 - 5 PL
1 malá štipka




Postup

  1. 1

    Avokádo zbavíme šupky a jadra. Slivky namočíme na pol hodinu do vody. Orechy pomelieme, ak máme celé. Najlepšie sú lieskové alebo vlašské.

  2. 2

    Avokádo, slivky, kakao a orechy zmixujeme ponorným mixérom. Pridáme sirup agavé /alebo med/ a štipku soli. Zmixujeme na krém. Ak pridáme 10 sliviek, krém je viac cítiť po kakau, 15 sliviek je už chuť výraznejšia akoby "povidla". Výslednú zmes ochutnáme a poprípade doladíme ešte chute podľa nášho jazýčka.

  3. 3

    :) dobrú chuť!

    Kakaová nátierka z avokáda a sliviek - obrázok 3

Diskusia k receptu

martamm
Paradicka, urcite spravim tuto natierku, predpokladam, ze ju treba skladovat v chladnicke, mozem sa spytat, ako dlho vydrzi?
popoluska340
Paradna natierka,manzel stale pyta nutelu do palaciniek.Teraz mal tvarohove,a ze nemame aj nutelu,ja ze nie.Takze urcite vyskusam,len musim kupit avokado.Hadam mu bude chutit zdrava verzia,a nie plna cukru a tuku.
mitzy
@Stanci11 ďakujem Ti veľmi pekne :)
@Martamm : áno, v chladničke, aj keď my sme ju včera s mužom celú zjedli s palacinkami, takže Ti nevydrží dlho ;D Ale predpokladám, že tie tri dni vydrží v pohode čerstvá v chlade, možno týždeň. No neviem. Z jedného avokáda vyjde cca 300g.
@Popoluska340 : myslím, že bude chutiť ;)
martamm
Dnes som ju robila, poviem Vam, to je naozaj delikatesa, urcite pri nej zostanem a odporucam kazdemu, mnamka ako svet :)))))))))

kecemis
Neobanoval som. Natiral som na hrianky. Dokonca som neodolal a jednu som pre seba natrel aj cesnakom. Pre mna to bolo fajn akorat vacsia mensia polovicka rozhodla, ze nie. Tak sme to mali len na slanych krekroch, co bolo super.