Kakaová nátierka z avokáda a sliviek

mitzy - fotkamitzy, 28. februára 2017
Kakaová nátierka z avokáda a sliviek
Foto: mitzy

Raw plnka do palaciniek, lokší, lievancov, buchiet, či zdravá nátierka na vianočku. Vychádzam z obľúbeného receptu na vegánsku Nutellu.

15 minút
príprava

Suroviny

1 ks
10 - 15 ks
2 - 3 PL
1 - 2 PL
4 - 5 PL
1 malá štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Avokádo zbavíme šupky a jadra. Slivky namočíme na pol hodinu do vody. Orechy pomelieme, ak máme celé. Najlepšie sú lieskové alebo vlašské.

  2. 2

    Avokádo, slivky, kakao a orechy zmixujeme ponorným mixérom. Pridáme sirup agavé /alebo med/ a štipku soli. Zmixujeme na krém. Ak pridáme 10 sliviek, krém je viac cítiť po kakau, 15 sliviek je už chuť výraznejšia akoby "povidla". Výslednú zmes ochutnáme a poprípade doladíme ešte chute podľa nášho jazýčka.

  3. 3

    :) dobrú chuť!

    Kakaová nátierka z avokáda a sliviek - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Paradicka, urcite spravim tuto natierku, predpokladam, ze ju treba skladovat v chladnicke, mozem sa spytat, ako dlho vydrzi?
Paradna natierka,manzel stale pyta nutelu do palaciniek.Teraz mal tvarohove,a ze nemame aj nutelu,ja ze nie.Takze urcite vyskusam,len musim kupit avokado.Hadam mu bude chutit zdrava verzia,a nie plna cukru a tuku.