Foto: uzaska
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kúsky seitanu (najlepšie cez noc) marinujeme v zmesi zo sójovej omáčky, čili a korenia na čínu.
- 2
Ryžu si krátko opražíme na lyžičke oleja a zalejeme dvojnásobným množstvom vody. Zakryjeme pokrievkou a varíme na mierom ohni cca 10 min.
- 3
Zeler nakrájame na maličké hranolky, mrkvu a pór na kolieska, hrsť hríbov na plátky... môžeme použiť aj mrazenú zmes na čínu, v tom prípade ju necháme trochu rozmraziť.
- 4
Na lyžici oleja osmažíme pór, zeler, hríby a seitan.
- 5
Pridáme zvyšnú zeleninu, zalejeme vývarom, lyžičkou octa a marinádou zo seitanu. Poprášime ešte trochou chili, korenia, soli... - záleží na chuti marinády.
- 6
Asi po 10 minútach pridáme škrob rozmiešaný v troške vody - množstvo podľa toho, akú hustotu šťavy chceme. Poriadne vmiešame.
- 7
Hotové jedlo som posypala naklíčeným mungom a jarnou cibuľkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu