Čína so seitanom

uzaska - fotkauzaska, 29. marca 2013
Čína so seitanom
Foto: uzaska
2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
100 g
100 g
4 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kúsky seitanu (najlepšie cez noc) marinujeme v zmesi zo sójovej omáčky, čili a korenia na čínu.

  2. 2

    Ryžu si krátko opražíme na lyžičke oleja a zalejeme dvojnásobným množstvom vody. Zakryjeme pokrievkou a varíme na mierom ohni cca 10 min.

  3. 3

    Zeler nakrájame na maličké hranolky, mrkvu a pór na kolieska, hrsť hríbov na plátky... môžeme použiť aj mrazenú zmes na čínu, v tom prípade ju necháme trochu rozmraziť.

  4. 4

    Na lyžici oleja osmažíme pór, zeler, hríby a seitan.

  5. 5

    Pridáme zvyšnú zeleninu, zalejeme vývarom, lyžičkou octa a marinádou zo seitanu. Poprášime ešte trochou chili, korenia, soli... - záleží na chuti marinády.

  6. 6

    Asi po 10 minútach pridáme škrob rozmiešaný v troške vody - množstvo podľa toho, akú hustotu šťavy chceme. Poriadne vmiešame.

  7. 7

    Hotové jedlo som posypala naklíčeným mungom a jarnou cibuľkou.

Diskusia k receptu