Trebuľková polievka

redakcia - fotkaredakcia, 4. júla 2009
Trebuľková polievka
Foto: Shutterstock
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 hrsti
6-8 listov
100 ml




Postup

  1. 1

    Natrháme poriadne hrste trebuľky, pridáme k nej šťaveľové listy a varíme ju s teľacími kosťami a soľou v 2 l vody asi 90 minút na miernom ohni.

  2. 2

    Pripravíme zlatožltú zápražku, ochutíme ju štipkou papriky, mletým čiernym korením a polievku precedíme.

  3. 3

    Do polievkovej misy dáme žĺtok zatrepaný v smotane a na to naberáme polievku. Podávame s opraženými žemľovými kockami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia