Plnené pstruhy fotorecept

marianne - fotkamarianne, 20. júla 2012
Plnené pstruhy (fotorecept)
Foto: marianne

Môj obľubený recept s čerstvými bylinkami.Väčšinou ich robievame v alobale a v pahrebe so zemiakmi,ale teraz išli na pekáč....Fotka bola robená narýchlo,lebo hlady boli Zobraziť celý popisMôj obľubený recept s čerstvými bylinkami.Väčšinou ich robievame v alobale a v pahrebe so zemiakmi,ale teraz išli na pekáč....Fotka bola robená narýchlo,lebo hlady boli veľké,ale hádam, dá sa:-))

2
porcie
20 minút
príprava
20-25 minút
na 180-200 °C

Suroviny

2 ks
  kvalitný
1 ks väčšia
2 ks
1 ks
4 ks plátky na obloženie
2 vetvičky čerstvé




Postup

  1. 1

    Pstruhy očistíme,vypitveme,hlavy neodrežeme a umyjeme.Osolíme,polejeme olejom(ja som dala olivový) pokvapkáme citronovou šťavou a necháme na chladnom mieste postáť aspoň pol hodinky.

    Plnené pstruhy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistenú cibuľu nadrobno posekáme,pridáme nadrobno pokrájané rajčiaky,papriku a posekanú čerstvú petržlenovú vňať.Všetko posolíme.

    Plnené pstruhy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Touto zmäsou naplníme pstruhy,vložime vetvičku čerstvého oregána,obložíme plátkami masla,a položíme na zvyšok pokrájanej zeleninky.Ešte zakvapkáme citronom a dáme piecť na 20-25 min. do rúry vo vymastenom pekáčiku maslom.

    Plnené pstruhy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s chlebíkom alebo zemiakmi a bielým vínkom CHARDONNAY.

    Plnené pstruhy (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

soncya
Vynikajúco! Sme si s manželom sľúbili, že každú sobotu budeme jesť ryby. Pstruhy sú fajnové rybky!! Krásne si ich spracovala, ako v kuchyni, tak aj na fotkách! Robím k nim mrkvovo-pomarančový šalát (mrkva na drobné rezančeky, pomaranč vytlačený aj s dužinou, olivový olej, soľ, cukor, štipka škorice) Ešte raz, recept sa mi veľmi páči.
marianne69
dakujem @izka :-)@soncya my mame piatky rybkove,muzovi staci ryba bohate raz za tyzden,dva,ale ja veru co treti den,ked nemam,tak aspon sardinky otvorim,ja som rybova....
eva53
dala by som sa pozvať,že fotka narýchlo - no chcela by som vidieť tú nádheru fotenú pomaly
afataga
mnaaam :-) este ze som najedena, mne to ale doma nechcu, lebo sa im to nechce oberat, niekedy vyskusaj dat aj citronovy tymian, ak mas, k rybe sa hodi
marianne69
@afataga Ty mas doma fajnove osadenstvo,podchvilou citam,ze by ti to alebo ono doma nejedlli,to ja som teda ina mrcha,ja sa neparem.Ked nejedia,su hladni alebo varia sami:-),ale ani moj nerad obera kosti,ale co ma robit:-))) a citronovy tymian davam skoro vzdy,mam ho krasne rozrasteny na balkone,len tuto mi k tej paradajke lepsie pasovalo cerstve oregano:-)
afataga
no veru mas pravdu s tymi mojimi stravnikmi :-) s tym tymianom to bola iba rada, ja ho mam rada na rybu, kazdy ma ine chute, oregano na rybu som este neskusala, tak asi budem musiet odskusat :-)
afataga
ano mas pravdu, dobromysl je po cesky, inak je to pamajoran, mne rastie pri dome pri plote, je uplne iny ako kupeny, vzdy ho aj rozdavam, lebo ho nasusim do bezvedomia :-)
salinka
To je ale parada! Kde ulovis taketo krasne rybky? Ja by som bola tvoj vdacny stravnik, mne nevadi ani zubac:-) Vyborny recept.
salinka
Tak len tomu nadejnemu zatkovi dobre vyvaraj, nech dalej nosi:-))
marianne69
@salinka ...rybar a rybu zje tak maximalne na Vianoce,inak moc ryby nemusi....ale je vysadeny vylozene na klasicku slovensku kuchynu,takze ak chcem,aby sa schuti najedol,co on rad,tak,ziadne experimenty:-))
dorisa
...tak, to je nádhera. Pstruh to je delikatesa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia