Foto: marianne
Môj obľubený recept s čerstvými bylinkami.Väčšinou ich robievame v alobale a v pahrebe so zemiakmi,ale teraz išli na pekáč....Fotka bola robená narýchlo,lebo hlady boli Zobraziť celý popisMôj obľubený recept s čerstvými bylinkami.Väčšinou ich robievame v alobale a v pahrebe so zemiakmi,ale teraz išli na pekáč....Fotka bola robená narýchlo,lebo hlady boli veľké,ale hádam, dá sa:-))
porcie
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Pstruhy očistíme,vypitveme,hlavy neodrežeme a umyjeme.Osolíme,polejeme olejom(ja som dala olivový) pokvapkáme citronovou šťavou a necháme na chladnom mieste postáť aspoň pol hodinky.
-
2
Očistenú cibuľu nadrobno posekáme,pridáme nadrobno pokrájané rajčiaky,papriku a posekanú čerstvú petržlenovú vňať.Všetko posolíme.
-
3
Touto zmäsou naplníme pstruhy,vložime vetvičku čerstvého oregána,obložíme plátkami masla,a položíme na zvyšok pokrájanej zeleninky.Ešte zakvapkáme citronom a dáme piecť na 20-25 min. do rúry vo vymastenom pekáčiku maslom.
-
4
Podávame s chlebíkom alebo zemiakmi a bielým vínkom CHARDONNAY.
Diskusia k receptu