
Špenátové palačinky s náplní
Množství surovin na plačinky neznám, dělám silně odhadem. Vejce, mléko (někdy i jen...

Chia puding s malinami
Chia semienka zmiešame s jogurtom a necháme odstáť asi 20 minút. Následne primiešame aj vanilkový proteín....

Pečene krídielka
Krídelka umyjeme a dáme do marinády, ktorú urobíme z oleja, cesnaku, korenia, pasty...

Mäso s omáčkou z medvedieho cesnaku
Tento recept vznikol čírou improvizáciou, keď som z mraziaka vytiahla nádobku plnú pesta z medvedieho cesnaku....

Tvarohová torta bez múky
Táto torta ma zaujala, že neobsahuje múku. Robím ju veľmi rád, pretože príprava nevyžaduje...

Zapekaný baklažán
Recept pochádza z Talianska a dostali sme ho od miestnych kuchárov. Určite stojí za vyskúšanie.

Guľky z mletého mäsa v omáčke
K mletému mäsu pridáme na troche tuku urestovanú pokrájanú cibuľu, soľ, žemle, všetko dobre...

Medové musli sušienky
Recept je na 1 dávku (ja som robila z 3 ako si mamina želala) :) Sú naozaj...

Pečené zemiaky s rukolou a sójové plátky so sezamovým olejom
V jeden a pol litri vody zmiešanej s pol litra zeleninovým vývarom si pripravíme sójové plátky...

Broskyňovo mrkvový koktail
Skvelý nápoj z mrkvy a broskýň. V týchto horúčavách doporučujem podávať chladený. Vhodný najmä pre...

Pappardelle s fazuľou, mrkvou a slaninkou, parmezánom
Na panvici orestujeme cibuľu, cesnak a pokrájanú slaninu. Pridáme mrkvu, fazuľu, pasírované paradajky,...

Biskupské ryby podľa Puffy
Recept dostala moja mama od svojej kamarátky Helenky. Pôvodne je rozpočítaný na bežný hlboký plech, ...

Kelovo-cícerová tortila
V lete sa nerada parím dlho nad šporákom a tak dosť často máme tortily s najrôznejšími zeleninovými...

Batatové chipsy
Bataty umyte a nakrájajte na tenké kolieska (skúste ich nakrájať na rovnakú hrúbku). Dajte ich do...

Ruské cesto
Ako všetky recepty z môjho detstva a mladosti aj tento má zvláštny názov. Neviem odkiaľ pochádza,...

Boršč s uškami
Pochádza z Poľska, ale ako inak, po slovensky som si ho vylepšila talianskymi tortellinami

Roláda z lososa, zubáča a špenátu
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemných čerstvých filiet zo zubáča a lososa. Z lososa pripravíme steak,...

Kávová zmrzlina
Ako si jednoducho vyrobiť zmrzlinu bez stroja na zmrzlinu. Kávovú príchuť si môžeme zameniť podľa chuti...

Zapekaná kyslá kapusta
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame, pór a mrkvu takisto. Na rozohriatom masle tieto suroviny...

Vyprážaná vegetariánska variácia
Očistený karfiol a brokolicu rozdelíme na malé ružičky. Očistený zeler nakrájame na tenké plátky. Zeleninu...

Fazuľovica s posúchom
Zasa síce , , nič nové, , no túto polievočku doma milujeme a s posúchom stačí ako...

Tvaroháčik z ovsených vločiek
Z chladničky sa na mňa usmieval tvaroh. pôvodne mal byť na halušky, ale tie sa...

Bretónsky Far (pečený pudingový dezert)
Je to náš tradičný a aj najobľúbenejš vianočný dezert - je to šľahaný akoby puding, pečený,...