Zachránená quinoa

aleana - fotkaaleana, 23. decembra 2014
Zachránená quinoa
Foto: aleana

Toto ani nie je recept, lebo podobných receptov je na Vareche veľa a quinoa je potravina, s ktorou sa dá doslova čarovať. Je to skôr na inšpiráciu, ako sa dá napraviť aj zdanlivo pokazený obed :-)

1
porcia
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 ml
1 ks
1 ks
100 g
1 ks
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Takže: uvarila som si quinou, ale veľmi som ju posolila. Mám rada slané, ale toto bolo aj na mňa moc...čo s tým? Rozmýšľala som a nápad nenechal na seba dlho čakať. Ako zriedim slanosť v uvarenom pokrme? Sú rôzne triky, napr. v presolenej polievke povariť zemiak, ale toto tu nebude fungovať...čo by sa ešte dalo urobiť? Jedine to, že do uvarenej quinoy zamiešam nejakú ďalšiu potravinu, ktorú zvyknem soliť a ktorá bez soli nemá výraznú chuť. A to je napr. vajce. Tak som si uvarila vajíčko na tvrdo s tým, že som ho už potom nesolila. Ďalšia vhodná potravina na tento účel je zelenina. Kúpila som čínsku kapustu, paradajky a papriku. Všetko som nakrájala na drobno, zamiešala do quinoy a pridala dve alebo tri lyžičky bieleho jogurtu (akože dressing). Čo vám budem hovoriť- mňamka neskutočná! A čo je najhlavnejšie - výsledný pokrm bol slaný tak akurát :-)

  2. 2

    Inak postup na varenie - 1 diel quinoy na 2 diely vody, varí sa 15-20 min. (ako ryža)

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
@hubata cim je pre Slovakov psenica,tym je pre Juznu Ameriku Quinoa,je to vynikajuca,vyziviva bomba- obilnina...da sa na slano i sladko pripravovat,jedna z mojich oblubenych obilnin spolu s psenom..
@hubata , ani googkiť by si nemusela,a k by si sledovala tu recepty, ale teraz už vieš....ani ja by som nevedela, ale vďaka Vareche sa človek všeličomu (aj užitočnému) priučí..... :-)
@aleana , dobre si to vymyslela, možno ešte lepšie, ako si pôvodne chcela.
@evanaaa ďakujem za kompliment :-) pôvodný plán bol quinoa s tuniakom, ale ten je dosť slaný, musela som ho vynechať. Prišiel na rad včera a dnes, varila som pšeno a bulgur a dávala som si pozor so soľou :-)

Pridaj komentár k receptu: