Banana bread/banánový chlebík

zuzlicek55 - bez fotkyzuzlicek55, 13. júna 2014

Banana bread alebo po slovensky banánový chlebík je jeden z mojich obľúbených fitness receptov. Príprava nie je náročná, stačí mať len všetky potrebné suroviny Zobraziť celý popisBanana bread alebo po slovensky banánový chlebík je jeden z mojich obľúbených fitness receptov. Príprava nie je náročná, stačí mať len všetky potrebné suroviny a hor sa do pečenia! :)

15 minút
príprava
65 minút
na 160 °C

Suroviny

2 hrnčeky
2 čajové lyžičky
0,5 čajovej lyžičky
štipka
2 ks
3/4 hrnčeka
1/2 hnčeka
3 ks
5 lyžíc
1 hrsť (alebo mandle)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.

  2. 2

    V inej miske vyšľaháme vajíčka, cukor a olej. Keď je zmes dobre vyšľahaná, pomaly do nej vmiešavame sypkú zmes. Vznikne nám hustá hmota.

  3. 3

    Banány si rozmačkáme na kašu, pridáme pomleté orechy ( môžu byť pomleté na jemno alebo na hrubšie - podľa chuti) a vmiešame 5 lyžíč masla, ktoré si jemne rozpustíme.

  4. 4

    Do cesta, ktoré sme si vyšľahali pridáme zmes banánov, orechov a masla. Miešame dokým sa nám nespoja všetky suroviny. Potom pridáme kúsky čokolády. Vznike veľmi husté cesto.

  5. 5

    Formu na chlebík si vymastíme maslom/olejom. Vylejeme do formy cesto. Na vrch možeme poukladať plátky mandlí alebo vlašské orechy. Pečieme 65 minút na 160 stupňoch

Diskusia k receptu

srnkas
Zaujimavy banchlebik. S tou spaldovou mukou som to nerobila, ten recept mam teda trosku iny. Urcite skusim, mame ho velmi radi. Robim aj 2-3 naraz ked ma prist navsteva. A na vianoce je to cislo jedna u nas. Ukladam ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia