Foto: zuzlicek55
Banana bread alebo po slovensky banánový chlebík je jeden z mojich obľúbených fitness receptov. Príprava nie je náročná, stačí mať len všetky potrebné suroviny Zobraziť celý popisBanana bread alebo po slovensky banánový chlebík je jeden z mojich obľúbených fitness receptov. Príprava nie je náročná, stačí mať len všetky potrebné suroviny a hor sa do pečenia! :)
príprava
na 160 °C
Suroviny
2 hrnčeky |
|
2 čajové lyžičky |
|
0,5 čajovej lyžičky |
|
štipka |
|
2 ks |
|
3/4 hrnčeka |
|
1/2 hnčeka |
|
3 ks |
|
5 lyžíc |
|
1 hrsť (alebo mandle) |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.
- 2
V inej miske vyšľaháme vajíčka, cukor a olej. Keď je zmes dobre vyšľahaná, pomaly do nej vmiešavame sypkú zmes. Vznikne nám hustá hmota.
- 3
Banány si rozmačkáme na kašu, pridáme pomleté orechy ( môžu byť pomleté na jemno alebo na hrubšie - podľa chuti) a vmiešame 5 lyžíč masla, ktoré si jemne rozpustíme.
- 4
Do cesta, ktoré sme si vyšľahali pridáme zmes banánov, orechov a masla. Miešame dokým sa nám nespoja všetky suroviny. Potom pridáme kúsky čokolády. Vznike veľmi husté cesto.
- 5
Formu na chlebík si vymastíme maslom/olejom. Vylejeme do formy cesto. Na vrch možeme poukladať plátky mandlí alebo vlašské orechy. Pečieme 65 minút na 160 stupňoch
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu