Hubové palacinky plnené špenátom fotorecept
Foto: Tatranka
Recept ma upútal na stránke o varení. Páčila sa mi fotografia od @D. Machalovej, ktorá tieto palacinky uvádzala. No recept priložený nebol. Meníčko ma Zobraziť celý popisRecept ma upútal na stránke o varení. Páčila sa mi fotografia od @D. Machalovej, ktorá tieto palacinky uvádzala. No recept priložený nebol. Meníčko ma oslovilo a pretože už roky varím, domyslela som si, s čím by som tieto palacinky nakombinovala. Základný recept na palacinky uvádzam, tiež prípravu špenátu. No a potom je už len na vás aký zeleninový šalát si zvolíte. Ja som pridala aj opečené pramienky šunky, len preto, aby som mala menu sýtejšie a mohla ho podávať ako hlavné jedlo. Tiež syr tofu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 dcl |
|
2 ks |
|
1/4 KL |
|
1 KL |
|
150-200 g (šampiňóny) |
|
10 PL |
|
200 g |
|
2 strúčiky |
|
štipka |
|
štipka |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
80 g |
|
2 ks menšie |
|
2 strúčiky |
|
Postup
-
1
Robila som dve väčšie porcie. Takže by mohli byť vlastne z tejto dávky aj štyri menšie. Potrebovala som 2 dcl mlieka, 2 vajíčka, soľ, cukor, múku, huby, šampiňóny na tenučko pokrájané. To je základ na hubovú slanú palacinku.
-
2
Do mlieka som pridala vajíčka.
-
3
Kryštálový cukor, kávovú lyžičku.
-
4
Soľ, asi štvrť- až pol káv. lyžičky.
-
5
Nakoniec preosiatu hladkú múku.
-
6
Všetko som dobre našľahala. Nechala asi 10 minút oddýchnuť.
-
7
Potom som vmiešala na tenké plátky nakrájané huby.
-
8
Huby obalené v slanom palacinkovom ceste.
-
9
Na rozpálenú panvicu som naliala polovicu hotového cesta a stlmila som plameň, aby sa mi palacinka s hubami prepiekla. Bola to hrubšia palacinka. Nezabudnite aj otočiť a upiecť aj druhú stranu.
-
10
Tu je už upečená hubová slaná palacinka. Je hrubšia, no s tým som rátala a potrebovala ak to malo plniť hlavné menu.
-
11
Medzi tým som nechala roztápať mrazený špenát.
-
12
Po rozmrazení som ho ochutila trochou soli, cukru a cesnakom. Namiesto octu som použila citrón. Na koniec som pridala na zahustenie trochu kukuričného škrobu a lyžičku masla.
-
13
Tiež som si šunku nakrájala na malé rezance / nemusí byť/ to som len ja prilepšila chuť palacinky. Vysmažila som ju až do chrumkava.
-
14
To isté som urobila aj s cibuľkou a cesnakom.
-
15
Palacinku som natrela ochuteným špenátom, / dosť na hrubo/, preložila na poly. Na vrch som dala opečenú cibuľku s cesnakom a zvyšok húb, ktoré som si nechala na ozdobu taniera. Mala som doma polničkový šalát, ten som použila aj s pokrájanými paradajkami a tofu, sojovým syrom. Pokapala som šalát olivovým olejom, balzamikom, posolila, okorenila. Na vrch šalátu som posadila čiapočku kyslej smotany. Keďže som mala doma kivi a akosi sa nikto naň nechytal / lebo je kyslé/ pridala som ho k ozdobe na tanier spolu s citrónom. Veľmi nám k tejto dobrote chutil.
-
16
Ono by stačilo k palacinkám len trochu zeleného šalátu. Vy sami si môžete zvoliť prílohu, ktorá vám vyhovuje. Môj jedálniček táto dobrota veru obohatila a budem ju robiť častejšie. Už sa teším na leto, s čerstvým špenátom a kopcom čerstvej zeleniny.
-
17
A veru že nám dobrota chutila.
@Tatranka má umelecké videnie stolovania vycibrené..
oko má radosť..:-)
Ďakujem ti priateľka.Recept je naozaj chutný a aj veľmi rýchly.
Neboj sa.
Huby-šampiňony keď na tenko pokrájaš a opečieš z oboch strán,budú naozaj dobre urobené.Ďakujem ti za pochvalu,ale tento krát treba naozaj si dopriať a urobiť toto chutné meničko.Sama som bola výsledkom prekvapená.
Vyskúšaj @Pivonka a pochopíš,že mám pravdu a že si získala jeden chutný recept na viac.
Mali by ste Jarka,na tie štyri porcie.My sme si to prerezali na polovicu a bol z toho olovrant. S tým šalátom a ostatnou oblohou bolo toho neúrekom....ale aké dobrééééééééééé !
Akosi som cítila,že to meníčko je lákavé.
A vieš,že som ani nepátrala,či nejaký podobný recept tu nieje ? Ja som bola chuťou taká uchvátená,že som za automatické považovala recept zverejniť,aby sa aj druhí mohli pochutiť.A to ma veru už hocičo neprekvapí.
Teším sa,že sa ti recept páči.
Ďakujem aj za hubársku fotografiu,takže recept určite vyskúšaš.Vieš,že hubárske lokality ktoré uvádzaš ani neviem,či ešte oplývajú hubami.Po tých všelijakých kalamitách,veru neviem.My sme chodili veľa na huby do Gánoviec,za Popradom.A na dovolenke u svokrovcoch na Gemery.
No roky ubehli,my sme ostarli,ochoreli....svokrovci sa pominuli...
Teraz už dva roky sme boli na huby len pri dcérinej chatke,pri Tvarožnej.Nie je to náročný terén.
Má to svoj vážny dôvod. No o tom možno inokedy.
Sama som rada,že som tento chutný recept urobila.
Želám ti všetko dobré aj manželke v Novom roku.Veľa dobrého zdravia.
Vieš,keď som uvidela fotografiu s týmito palacinkami,vedela som,že mám nový recept.Len ho bolo treba dotvoriť.Palacinky roky robím a namiesto sladkých slané,,,bolo to už jednoduch3penát tiež robievam,len som vedela,že ho musím urobiť trochu hustejší,aby z palacinky nevytekal.Preto trochu toho solamilu.
A potom už len ako prídavok nejaký,chutný šalát.
Vnuk má priateľku,ktorá veľmi mäsko nemusí a mňa teší,že jej budem vedieť ponúknuť zase niečo,čo jej bude určite chutiť.
Ďakujem ti za tvoj komentárik,ktorý ma presviedča,že recept je v dobrých rukách.Viem,že budeš spokojný.Nech chutí.Robila som prvý krát ,ale určite ešte veľa krát bude u nás na stole.
Žeby si si upiekla slanú palacinku a na bok do misky uložila na zajedanie šampiňonky?.....Nie,nie.Vzala som to len ako tvoj milý žart.
Áno máš pravdu a vraj ako surové majú svoju zdravú moc.No potom by už nebolo o recepte.
Ďakujem ti za pochvalu ohľadne foto.To ma veľmi teší.Od kedy som začala fotiť a to práve pre Varechu/ e tomu 8 rokov / fotenie ma nadchlo a teším sa z každej peknej fotografie,teraz už aj z prírody.
A vieš ako sa hovorí,obal predáva.A tým obalom pre chutné jedlo sú práve fotografie.
Palacinky si urob,určite budeš spokojná.
Radi sme s manželom chodili na huby do Gánoviec.Sú tam krásne lesy -čisté.Neviem ako je to teraz.Už sme tam zo dva -tri roky neboli.
A pokiaľ pochádzaš z Kvetnice,tak moje vety ti musia byť veľmi blízke.Cez Kvetnicu sme manželom stále prechádzali,keď sme cestovali za svokrovcami na Gemer.Vždy to tam bola krásne a také rekreačné!
Teraz veru nie. Čo mi je veľmi ľúto.
Ešte je výhodou to,že sa dnes dajú huby kúpiť.No pôžitok zo zbierania a krásnej prechádzky v lese ten veru žiadne huby v predajniach nenahradia.
Ďakujem za komentárik.
Asi máš stravovaci, dietny problém,keď som si prečítala tvoje riadky.myslím,že máš silnú vôľu a múdru hlavu,pokiaľ si vieš chutné veci pozrieť a oželieť.
No zdravie je nadovšetko.Niet takej dobroty,ktorá by ti mala poškodiť.
No tvoj komentárik mi padol veľmi dobre. Želám veľa zdravia.
Veru @Tatranka bolo tam nadherne. Este aj teraz mi je luto za tou okolitou prirodou a lesmi. Aj tu mame pekne lesy , no s okolim Kvetnice sa to neda porovnat. Pred 3 rokmi sme sa tam boli pozriet no bolo mi do placu. Schatrane , opustene, neudrziavane. Takze ta nadherna Kvetnica ostala uz len v spomienkach
pridám sa..syn žije v Prahe-my TU..svadbu mal v Kvetnici..našiel si na internete..tá kaplnka-kostolík ich uchvátili..
mnohé krásne miesta našej malebnej krajiny sú po =nežnej= smutné..i tu u nás-boli malé kúpele..vaňové s masážou..kúpalisko pre verejnosť..svokor tu chodieval cez 150 km za tou liečebnou pohodou..
dnes..??zničené..zarastené..nefunkčné..naša generácia pamätníkov musí vymrieť-aby mohli potomci tlieskať novému životu..
Presne tak ako pises. Kaplnka vytesana do skaly a krasny maly kostolik. My sme tam byvali este za komunistov a ten kostolik sluzil ako sklad. Ludia chodievali ku kaplnke. A ako opisujes tie kupele presne tak dopadli aj kupele a kupalisko 13 km od nas Byšta. A mozno su to prave tie... teraz tam chodievaju len k jazeru chytat ryby. @Tatranka je to sice mimo receptu ale nedalo mi nezareagovat. Trochu sme si pospominali
Veď aj problémy,ktoré nás trápia a ich vidíme,sa lepšie riešia pri dobrom jedle.Nevadí mi to.Poznám trochu tú situáciu v tomto regióne.