Foto: palokuchki
U vas je uz jar v plnom prude, vidim to aj na receptoch ktore pribudaju na Varechu. K nam prisla zima, chladne sychrave dni, Zobraziť celý popisU vas je uz jar v plnom prude, vidim to aj na receptoch ktore pribudaju na Varechu. K nam prisla zima, chladne sychrave dni, kedy velmi dobre padne mat dobru teplu polievku. Aj ked je to mozno mimo vasej sezony, rozhodla som sa recept pridat. Mozno sa niekomu recept zapaci.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1 salka |
|
3 ks |
|
1 l |
|
500 g zmes |
|
1/2 salky - mrazeny alebo cerstvy |
|
1/2 salky mrazená |
|
150 ml |
|
|
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Zakladom tejto polievky je uvarena rozmixovana zelenina. Do vacsieho hrnca som si dala varit do osolenej vody ocistenu nakrajanu mrkvu, zemiaky a na mensie kusky nakrajany stopkovy celer.
-
2
Medzitym ako sa zelenina varila, pripravila som si plody mora. Tentokrat som pouzila zmes ako som ju dostala kupit v obchode. Krevety, musle, kusky chobotnice, lososa a este jeden druh file, ale neviem ako sa volal. Chobotnicu a rybie file som si pokrajala na priblizne rovnake kusky. Nemusite mat vsetky druhy. Staci dat kusky ryby a krevety.
-
3
Ked bola zelenina uvarena, rozmixovala som ju ponornym mixerom. Pridala som do nej plody mora, hrasok a kukuricu. Nechala som to zovriet, pridala som smotanu a varila som to uz len asi 3 minuty. Nakoniec som do polievky pridala nasekanu pazitku a petrzlenovu vnatku a polievku som dochutila solou. K polievke sme mali domaci chlieb, opeceny v toastovaci potrety cesnakom a maslom.
-
4
Kto nechce, nemusi pridat do polievky smotanu, Polievka bude potom dietnejsia. No myslim, ze smotana polievku zjemni a prida jej lahodnejsiu chut.
Diskusia k receptu