Zapekaný plesnivec s lieskovcami a hruškou
Ján Zlúky
šéfkuchár hotela Galileo na Donovaloch, 8. decembra 2010
šéfkuchár hotela Galileo na Donovaloch, 8. decembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Syr rozkrojíme pozdĺžne na dve časti. Naplníme strúhanými lieskovými jadrami a spojíme.
- 2
Rozpálime rúru na 250 oC, medzitým si pripravíme šalát z listovej zeleniny, na plátky nakrájanej hrušky zbavenej jadier, na tenké rezance nakrájaného feniklu, ochuteného orechovým olejom, čerstvo pomletým farebným korením a hrubozrnnou soľou.
- 3
Syr vložíme do rozpálenej rúry a zapečieme cca 5 min. Zapečený syr servírujeme na lôžku z listových šalátov a prelejeme zálievkou, pripravenou z medu a barikového jablkového octu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu