Zapekaný plesnivec s lieskovcami a hruškou

Ján Zlúky
šéfkuchár hotela Galileo na Donovaloch, 8. decembra 2010
Zapekaný plesnivec s lieskovcami a hruškou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

80 g, (4 ks)
50 g
40 g
40 g
40 g
40 g
1 ks, 120 g
80 g
40 g
1 g
5 g
30 g
 barikový




Postup

  1. 1

    Syr rozkrojíme pozdĺžne na dve časti. Naplníme strúhanými lieskovými jadrami a spojíme.

  2. 2

    Rozpálime rúru na 250 oC, medzitým si pripravíme šalát z listovej zeleniny, na plátky nakrájanej hrušky zbavenej jadier, na tenké rezance nakrájaného feniklu, ochuteného orechovým olejom, čerstvo pomletým farebným korením a hrubozrnnou soľou.

  3. 3

    Syr vložíme do rozpálenej rúry a zapečieme cca 5 min. Zapečený syr servírujeme na lôžku z listových šalátov a prelejeme zálievkou, pripravenou z medu a barikového jablkového octu.

Diskusia k receptu

karolka
Tak toto je moja šálka kávy. Neviem, či sa mi to podarí tak, ako Tebe, keďže si profesionál, ale určite to vyskúšam, alebo si k Tebe na to prídem.
lumika1
Tento recept robievam mazelovi uz dobry rok, a vecne ho vynachvali... Patri mendzi jeho oblubene jedla... Chvalim tento recept, je naozaj vyborny a odporucam ho!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia