Letný šalátik

barbiq - fotkabarbiq, 20. júla 2012

Teto receptík varíme s mamkou velmi často. Je to moc moc dobré...

Suroviny

1 ks
1/2 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Do šalátovej misy dáme zeleninu.Pridáme: vrstvu ľadového šalátu, vrstvu paradajok, vrstvu červenej cibule, vrstvu kučeravého šalátu, sušené nakladané paradajky, na kocky nakrájanú šalátovú uhorku a všetko dôkladne zmiešame.Zalejeme pripravenou zálievkou a necháme chvíľku odstát.Zálievku pripravíme: 2 lyžice panenského olivového oleja, 1 lyžicu balzamikového octu a trochu soli. Medzi tým si pripravíme kuracie mäso a narežeme plátky parmezánu.Kuracie prsia nakrájame na kocky a prudko opražíme.V závere pridáme grilovacie korenie a ½ malej lyžičky dochucovacej pasty Sambal Badjak. Šalát dáme na tanier, na vrch uložíme kuracie mäso, plátky parmezánu, ozdobíme chrumkavou cibuľkou, a polejeme majonézou Sambal.

Diskusia k receptu

wevewe
salatik to musi byt super. ale cesar salat to rozhodnenie je. cibula paradajka a uhorka tam nema co robit a takisto dresing v cesar salate je uplne iny - s ancovickami
bobo1
Pozor je to jej recept Jaroslav Žídek nieje pán boh vo varení.
2010
@bobo1 , mas pravdu to co je od Zideka je jedna z verzii tohto salatu , ked chces pravy tak v dobrej restauracii povies ze chces originalny Chef Cardini , to znamena ze ti to spravia pri stole a daju surove zltko a ziadne ancovicky.
Tento nekomentujem, to je domaca verzia dobreho letneho salatu a a na to je redakcia aby zmenila meno ...
radox1
to grilovacie korenie to cele zabilo.sami kuchari sa nikdy nezhodnu co je pravy caesar salat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia