Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Kližka na čiernom pive so zeleninou fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 14. augusta 2021
Kližka na čiernom pive so zeleninou (fotorecept)
Foto: frezia68

V akcii bola ponuka hovädzej kližky a neodolala som, lebo to je moje obľúbené mäso. Ináč drahé na peňaženku dôchodcu, ale vidina fajného guláša... Zobraziť celý popisV akcii bola ponuka hovädzej kližky a neodolala som, lebo to je moje obľúbené mäso. Ináč drahé na peňaženku dôchodcu, ale vidina fajného guláša... no,nekúp :-). Nedávno som som pozerala recepty z Lidla a odtiaľ inšpirácia.

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 bal.
1 PL
1  ČL
3 ks




Postup

  1. 1

    Hovädziu kližku (nožina, lábsár,móčing a ešte ako ?) som umyla, utrela...

    Kližka na čiernom pive so zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...nakrájala na kocky, pomúčila a premiešala.

    Kližka na čiernom pive so zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na horúcu masť s olejom som dala kocky mäsa opiecť, pridala rascu a zatiahnuté mäso som vybrala na tanier. Pripravenú zeleninu som medzitým nakrájala...

    Kližka na čiernom pive so zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...a dala na omastok restovať...

    Kližka na čiernom pive so zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...ale sa pripekala, tak som trocha podliala pivom, aby sa nepripálila. Lebo ten výpek je najlepší a dodá jedlu chuť. Nechala som po opätovnom podliatí pivom tak 2x vydusiť zeleninu, potom som pridala mäso, pretlak, 3 bobkové listy, soľ, mleté čierne korenie, malú lyžičku cukru (vraj vyváži horkosť piva ), papriku mletú sladkú aj pálivú a podliala horúcou vodou. Pivo stačilo, veď čím zapijem obed?

    Kližka na čiernom pive so zeleninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäso sa pomaly dusilo asi 80 minút,pri občasnom premiešaní a podlievaní. Tu je už mäkké a ja som dostala hlad. Určite je tu dosť receptov a ja nezvyknem pridávať rovnaké. Ale každý je trocha odlišný a neškodí pripomenúť. Je čas obeda,tak všetkým Varecháčom dobrú chuť :-).

    Kližka na čiernom pive so zeleninou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Pěkný, chutný a vděčný receptík. Takové jedla miluju, dobré masko se zeleninou, to je velká dobrota. Speciálně kližka/nožina je výborné maso. Chutné foto!
sracz
Krásne si si "zababičkovala" vážená a milá @Frezia68 kamaLáska s vareškou a v "šurci". Milujem takéto zeleninovo_čiernopivové kombinácie a Tvoj "lábsár" nemá chybu. Inak aj hovädzia nožina patrí medzi moje "favoritky", tak ako aj bravčová krkovička; žiaľ oboje v tunajších končinách nedostaneš kúpiť ani "pod pultom"! Krásne dni plné pohody i úsmevov a nech Ti to aj naďalej tak "šmačňe" varí a pečie!
frezia68
@sracz (15.8.2021 17:04) Ďakujem,Ferko,za komentár. O Tvojom vzťahu ku krkovičke viem a že obľubuješ aj lábsár,som sa práve dozvedela. Máme podobné chute a len škoda,že v tej diaľke nevieš kúpiť.Kam dávajú krkovičku,keď bravčovinu vieš kúpiť?

1x kvakac