Penne s tekvicou a klobásovým mäsom fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 7. novembra 2013
Penne s tekvicou a klobásovým mäsom (fotorecept)
Foto: mariamka

Ako cuketa vládla letu, tak tekvica vládne jeseni. Je tu už veľa pekných receptov, tak pridám tiež jeden do foroty. Jednoduchá, voňavá zmes dusenej Zobraziť celý popisAko cuketa vládla letu, tak tekvica vládne jeseni. Je tu už veľa pekných receptov, tak pridám tiež jeden do foroty. Jednoduchá, voňavá zmes dusenej tekvice, mäkkej klobásy, cesnaku, ochutená bylinkami, podávaná s cestovinou /inšpirácia internet/.

Suroviny

cca 1/2 menší kus (hokkaido)
1 ks
4 - 5 strúčik
cca 20 cm (alebo ochutené mleté mäso)
1 dl
 (penne, tagliatelĺe)




Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak speníme na olivovom oleji alebo na masle. Vhodíme šalviu a necháme prevoňať /ja som momentálne nemala, môžete vynechať/.

    Penne s tekvicou a klobásovým mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zároveň dáme variť vodu na cestoviny, aby sa nám uvarili približne v čase, kedy bude hotová klobásovo-tekvicová zmes. Budeme potrebovať aj trochu vody z cestovín na podliatie. Mne sa už varia penne.

    Penne s tekvicou a klobásovým mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Použijeme klobásu mäkkú čerstvú, neúdenú /alebo patrične ochutené mleté mäso/. Môj tip: Keďže klobása pri pečení uvoľní veľa masti, ja som ju zvlášť dopredu upiekla, zbavila črievka a až potom použila.

    Penne s tekvicou a klobásovým mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K cibuľovému základu pridáme rozdrobenú klobásovú zmes a opražíme cca 5 minút, ak máte surovú, tak dlhšie.

    Penne s tekvicou a klobásovým mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tekvicu som použila maslovú /fotku nemám, lebo manžel polovicu upiekol/. Šupu som očistila a tekvičku nakrájala na kocky.

    Penne s tekvicou a klobásovým mäsom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K opraženej klobáse pridáme tekvicu, sprudka opražíme 3-4 minúty, podlejeme vodou z cestovín, vínom, osolíme, okoreníme, poprášime tymiánom a zakryté dusíme do mäkka, asi 10 minút /ak už máte ochutenú klobásku, tak s koreninami opatrne/.

    Penne s tekvicou a klobásovým mäsom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Duste primerane, tekvica by sa nemala celkom rozpadnúť, ako sa to podarilo mne. Ochutnáme, podľa potreby dosolíme, dokoreníme, ak nemáme pikantnú klobásku, pridáme niečo štipľavé.

    Penne s tekvicou a klobásovým mäsom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Uvarené cestoviny vhodíme rovno z hrnca k tekvicovo-klobásovej zmesi, premiešame a podávame.

    Penne s tekvicou a klobásovým mäsom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Najlepšie chutia posypené dobrým syrom a zapité kvalitným suchým bielym vínom, ešte som na ne chcela dať opražené tekvicové jadierka, manžel ich samozrejme vyhodil, ale bolo to výborné aj tak.

    Penne s tekvicou a klobásovým mäsom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

irenaw
mňam, hodilo by sa na večeru, mne tie oranžové vládnu celý rok ;-)
havino
ja si idem urobiť kolonku ,, čo variť zajtra" tu recept vychválim a ked príde na varenie raz neviem kde som to u koho čítala, už len dnes tu mám tri na výber, číslo fotiek 8,9 ohromná
eviana
Jooj... @mariamka , vyzerá to neodolateľne, hneď by som si dala. Skvelý nápad, aj nápad @havino s kolonkou "čo variť zajtra", som na tom podobne... takže sa idem opakovať, tiež zakladám a tento recept v nej bude ako prvý :) mňam :)
mariamka
vy ste zlate dievcence :) dakujem za zaujem,, no @havino s tymi fotkami furt maturujem, dnes som mala aj osvetlovaca he, tak volaco pomohlo, inak tej klobasy sa naozaj nebojte, je to uplne jemne a pekne sa to doplna
mariamka
jeej tak aj nasa sikulka @evianka je "on" :) si mila, dakujem, budem rada, ak vyskusas, tvoji drevorubaci si pochutia, ver mi, moji to tu vychvalili a mne to chutilo tiez, taky univerzal :)
eviana
@mariamka , od rána sa drbancujem s jednou úžasnou tabuľkou, som z toho tak mimo, že rozmýšľam... aký som on? A Ty že som on "line", akože pripojená... a možno to nie je tabuľkou, ale je to hladom a touto Tvojou lakocinkou, že som miestami out of order :)
mariamka
z tabuliek aj mne obcas sibe, z toho si nic nerob, a ak je to excel tak duplom :) daj si break a nieco sladke a ono to pride :)
eviana
@mariamka , kým mi načítava tak si dávam "varechu" len tak úchytkom... bo keby som si dala break a dvihla riť od PC, tak sa k tomu už nevrátim... :)
martinis
@mariamka , tak toto je majstrovské dielo, skutočná dobrá práca :)) veľmi sa mi páči recept samotný, aj fotka aj popis - všetko jednoduché a zrozumiteľné, jedlo voňavé a chutné ;) len klobásu nemusím, tak rozmýšľam, čím by som ju nahradil, najskôr nejakým chudým mletým mäsom, tak ako odporúčaš ;)
elixir
To vyzerá fajne :) Klobáska by sa tiež dala pri mojej "diéte" nahradiť dobre opečenou cibuľkou...
elixir
ale tá by šla do cestovín až na záver :)
mariamka
diky @martinis ty urcite volaco zdrave vyspekulujes a tvoj tanier bude spievat :)
@elixir tak daj na uvod len cesnak /inak tak to bolo povodne/ a na zaver cibulku, urcite to bude dobre, potom povies :)
kludne decka si to upravte, moze ta klobasa odradzat, ale tekvica je akoby taky katalyzator, uplne tu mesovu chut stiahne a urobi si tam svoju vlastnu :)
lyali
@mariamka , veľmi pekne si to uvarila! Doma mám ešte domáce hokkaido a sušený tymián a šalviu. Takže ešte klobása mi chýba ku šťastiu a bude to :-) Vďaka za rcp :-)
lyali
@mariamka , veru aj ja som aj klobásová :-)) ľúbim aj takú riadnu klasiku :-))
dorisa
Krásne, vyskúšam bez klobásky, nejako na zdravo. Ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia