Grilované tofu s mrkvovo-orechovým šalátom
Ivan Štefula
executive chef Party Partners a Hostinca u Ondreja v Soblahove, 9. júna 2020
executive chef Party Partners a Hostinca u Ondreja v Soblahove, 9. júna 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
200 g |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
(podľa chuti) |
|
2-3 ks |
|
z 1/2 citróna |
|
(podľa chuti) |
|
50 g |
|
2 ks |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V miske zmiešame horčicu, sójovú omáčku, mletú červenú papriku, karí a olej. Do tejto marinády poukladáme nakrájané tofu a necháme v chlade 2 hodiny.
- 2
Šalát: Mrkvu očistíme a škrabkou nakrájame na pásiky, pokvapkáme šťavou z citróna, pridáme cukor podľa chuti a premiešame. Cibuľku a kešu oriešky nasekáme a pridáme do šalátu.
- 3
Namarinované tofu grilujeme pomaly približne 10 minút po oboch stranách, aby sa vytvorila kôrka. Pri servírovaní posypeme nasekanou vňaťou.
Tiež grilované tofu:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre