Foto: zabiatko66
Tento receptík som varila po prvý krát a naozaj chutil vynikajúco. Aj napriek tomu, že ľúbim mäsko.
Postup
-
1
Ingrediencie.
-
2
Pohánku namočíme večer do vody.
-
3
Na druhý deň pohánku varíme v slenej vode asi 10 min. 5 minút necháme ešte dôjsť a potom scedíme.
-
4
Cibuľku pokrájame a udusíme na oleji do zlatista. Pridáme k nej 3 strúčiky nasekaného cesnaku. Keď máme cibuľku a cesnak udusený pridáme do pohánky. Zľahka premiešame. Potom pridáme ovsené vločky, korenie, soľ, kurkumu a pretlačené ostatné strúčiky cesnaku. Nakoniec dáme vajce. Všetko zmiešame.
-
5
Tvarujeme medailónky, ktoré obalíme v strúhanke.
-
6
Rozpálime si na panvici olej a opražíme do zlatista z obidvoch strán.
-
7
Ako prílohu podávame zeleninku. (ľadový šalán, rímsky šalát, paradajka, červená papirika), medailónky ozdobíme plátkymi cibule. A môžeme stolovať. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu