Chlebové bochníky plnené sušenymi paradajkami a pečeným cesnakom fotorecept
Foto: palokuchki
Tento recept ako skoro vsetky moje recepty som nasla na internete.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z muky, soli, cukru, kvasnic, vody a oleja som si mixerom vymiesala vlacne cesto. Cesto som prikryla potravinarskou foliou a dala som ho na teple miesto vykysnut.
-
2
Struciky cesnaku som umyla, pokvapkala som ich olejom a piekla som ich aj so supkou vo vyhriatej rure 180C 20 minut. Ked bol cesnak upeceny vytlacila som ho zo supky. Islo to velmi lahko.
-
3
Vykysnute cesto som prelozila na dosku, trochu som ho premiesila a nechala som ho este nakysnut asi tak 10 minut.
-
4
Cesto som rozvalkala na velkost 35/25cm a rozdelila som ho na tretiny. Na prostrednu tretinu som ulozila 1/3 pokrajanych paradajok, peceneho cesnaku a posekanej bazalky.
-
5
1/3 cesta z pravej strany som prelozila na prostrednu cast s plnkou. Cesto som potrela olejom v ktorom boli nalozene paradajky a rozlozila som 2/3 paradajok, cesnaku a bazalky.
-
6
Plnku som prikryla poslednou tretinou cesta z lavej strany. Takto zlozene cesto som prerezala na tri casti. Narezane kraje som postlacala dokopy.
-
7
Najprv som mala tri vacsie bochniky. Potom som sa rozhodla ze jeden bochnik prerezem este na polovicku. Takze som mala dva velke a dva male. Vrch bochnikov som potrela olejom z paradajok a posypala som ich trochu paradajkami. Dat tam tie paradajky nebol moc dobry napad, lebo pri peceni sa niektore trochu spalili. Lepsie je vrch bochnikov potriet len olejom a posypat ich paradajkami, zvysnym cesnakom a bazalkou az ked su upecene.
-
8
Bochniky som nechala este podkysnut. Podkysnute bochniky som piekla vo vyhriatej rure 180C 25 minut.
-
9
Tieto bochniky su chutne jest len tak same. Tiez su vyborne ako priloha k polievkam.
Diskusia k receptu