Marhuľové guľky
Marek Petrán
chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre, 25. marca 2011
chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre, 25. marca 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme a necháme vychladnúť. Ošúpeme, nastrúhame, primiešame celé vajcia, hladkú múku a vypracujeme hladké tuhšie cesto.
- 2
Cesto vyvaľkáme na tenký plát približne 0,5 cm, z ktorého potom vykrojíme kolieska a zabalíme marhule obalené vo vanilkovom cukre. Varíme 7 minút.
- 3
Náš tip: Podávame s nastrúhaným vysušeným perníkom, cukrom a prepáleným maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu