Fašírková variácia na tanieri plnom farieb fotorecept
Foto: lyali
K fašírkam pečeným na plechu som sa inšpirovala receptom z http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5025&user=22115, ktoré naozaj doporučujem. Podľa svojej chute som časť fašíriek dopiekla so žltými broskyňami Zobraziť celý popisK fašírkam pečeným na plechu som sa inšpirovala receptom z http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5025&user=22115, ktoré naozaj doporučujem. Podľa svojej chute som časť fašíriek dopiekla so žltými broskyňami a syrom v bielej syrovej omáčke a ako prílohu som uvarila zelené rezance, uprostred ktorých je oranžové pyré zo sladkého zemiaka a mrkvy. No pravdupovediac uľahčila som si to - mäso som si dala zomlieť v mäsiarstve, použila som polotovar omáčky 4druhov syrov a rezance sú tiež kúpené.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g mleté |
|
1 ks z predošlého dňa namočený v mlieku |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
1/2 KL |
|
1/3 KL |
|
1/2 KL |
|
1 PL |
|
niekoľko PL podľa potreby na zahustenie a obalenie |
|
1-2 PL na vymastenie plechu |
|
1/2 l z 1kocky bujónu |
|
Na zapečenie 4fašírok: | |
4 ks kompótované |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
1/2 ČL sušená |
|
1 ČL |
|
4 ks - plátky |
|
Postup
-
1
Na fašírky v mise dôkladne zmiešame mleté bravčové pliecko, rožok namočený v mlieku, vajce, pretlačený cesnak, sladkú mletú paprika, čierne mleté korenie, soľ, sójovú omáčku.
-
2
Podľa potreby zahustíme strúhankou tak, aby sa nám dobre formovali fašírky.
-
3
Fašírky zvyknem pri vyformovaní ešte obaliť do strúhanky.
-
4
Plech vymastíme olejom, poukladáme naň fašírky a podlejeme vývarom.
-
5
Prikryjeme alobalom (lesklou stranou dolu) a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 30min. Potom odokryjeme a
-
6
buď necháme dopiecť 15min ako klasickú fašírku (z 8fašírok som takto klasicky ponechala 4) alebo
-
7
odobrala som si 4fašírky (z 8) do užšej vyššej formy, poukladala na ne polovičky broskýň,
-
8
z omáčkového polotovaru "4 druhy syrov", šľahačkovej smotany a
-
9
bazalky (dala som sušenú) a pažítky urobíme omáčku, ktorou fašírky zalejeme a necháme zapekať (zapekala som odokryté 15).
-
10
A nakoniec som dala navrch plátky tvrdého syra a nechala ešte chvíľočku v rúre "roztopiť".
-
11
Podávala som s pyré zo sladkého zemiaka a mrkvy (očistený sladký zemiak a mrkvu som nakrájala a dala variť so soľou, uvarené som scedila, pridala kúsok masla a rozpučila na pyré), ktoré som naaranžovala pomocou srdiečkovej formičky a srdiečko som obkolesila zelenými rezancami (nazeleno boli zafarbené špenátom). Dobrú chuť :-)
omáčka 4 druhy syra... ďalšia jednotka.....
fašírky bez vyprážania... jedna....
kombinácia zelené rezance so zeleninovým pyré... jedna
aranžovanie a foto tiež jedna
Keď to zhrnieme...... je to s vyznamenaním!!! :-))