Zlatý klas

Zlatý klas ako ingrediencia v receptoch:

  • Dunajské vlny (fotorecept)

    Dunajské vlny (fotorecept)

    Obdobie ovocia, marhúľ, broskýň je v plnom prúde a tak som sa rozhodla upiecť túto dobrotu. Nič zložité, zvládne aj začiatočník.

  • Malinový sen

    Malinový sen

    Mala som krásne maliny, tvaroh - a na jazyku chuť na niečo sladké malinové - tak vznikol tento Malinový sen - kombináciou.

  • Rýchly piškótový bezlepkový koláč

    Rýchly piškótový bezlepkový koláč

    Letné koláče musia byť rýchle, jednoduché a podľa možností ovocné. A presne taký je náš dnešný. Nazvali sme ho rýchly piškótový bezlepkový koláč – na jednoduchý bezlepkový piškót sme pridali vrstvu broskýň a dosiahli tak osviežujúcu...

  • Bezlepkový cheesecake

    Bezlepkový cheesecake

    Nie je nič jednoduchšie, ako si urobiť radosť poctivým cheescakeom a navyše bez lepku. Recept si určite odložte, pretože vám garantujeme, že ho budete chcieť piecť znova.

  • Čerešne v čokoláde na tvarohovej pochúťke (fotorecept)

    Čerešne v čokoláde na tvarohovej pochúťke (fotorecept)

    Niečo pod zub, keď sa nechce piecť, ale maškrtiť áno.

  • Jahodový kysnutý závin

    Jahodový kysnutý závin

    Mali sme tri zošuverené jablká a jahody, ktoré bolo treba už spotrebovať, tak som to všetko schovala do koláča.

  • Raffaelo bez lepku

    Raffaelo bez lepku

    Niektoré sladkosti si nemusíte kupovať, dajú sa pripraviť aj doma. Obľúbené Raffaelo guľky s mandľami a kokosom sme si spravili jednoducho a bez lepku. Recept vám ponúkame nižšie.

  • Sultánske rezy (fotorecept)

    Sultánske rezy (fotorecept)

    Recept pochádza zo starej kuchárskej knižky. Rezy sú fajnové, jemné a lahodné.

  • Detské rezy z vločiek (fotorecept)

    Detské rezy z vločiek (fotorecept)

    Recept zo starej kuchárskej knižky ma zaujal tým, že tam idú vločky a tvaroh.

  • Gaštanovo-mätová torta

    Gaštanovo-mätová torta

    Korpus: Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a najemno posekanou mätou a postupne primiešavame zmiešanú preosiatu múku s kypriacim práškom, pridáme olej, vodu a kakao. Toto cesto musí byť hustejšie, do zmesi vmiešame sneh vyšľahaný z...

  • Čokoládové sušienky (fotorecept)
  • Poschodový lacný krémeš (fotorecept)

    Poschodový lacný krémeš (fotorecept)

    U nás doma ho voláme len takto :-) Je to výborný zákusok s krémom zo Zlatého klasu. Recept mám od svojej mamy.

  • Brownies bez lepku

    Brownies bez lepku

    Brownies je koláčik pôvodom z Ameriky, ktorý sa teší čím ďalej tým väčšej obľube aj u nás. Silne čokoládovo-kakaový, hutný, primerane sladký, taký akurát k rannej kávičke na naštartovanie do náročného dňa. A...

  • Kávový zákusok

    Kávový zákusok

    Najobľúbenejší koláčik môjho manžela. No neurob mu radosť, keď už sú tie sviatky :-)

  • Tortička z „lady fingers” a marakujového pyré

    Tortička z „lady fingers” a marakujového pyré

    Korpus: Žĺtky vyšľaháme s krupicovým cukrom do tuhej peny. Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom dotuha. Múku preosejeme. Všetko spolu zľahka vymiešame. Dva plechy vyložíme papierom na pečenie. Cukrárske vrecko s hladkou trubičkou naplníme cestom...

  • Schwarzwaldská roláda

    Schwarzwaldská roláda

    Niet veľkonočného stola, na ktorom by chýbalo niečo sladké – zákusky, torty a tortičky, koláče a koláčiky alebo aspoň drobné pečivo či ovocné poháre. Na mojom stole – doma i v hoteli – však aj...

  • Kokosový zákusok s tvarohovou plnkou (fotorecept)

    Kokosový zákusok s tvarohovou plnkou (fotorecept)

    Kokos a tvaroh, výborná chuť.

  • Broskyňový koláč s pudingom

    Broskyňový koláč s pudingom

    Koláčik pre návštevu. Je to koláč na menší plech a je hrnčekový. Hrnček je 250 ml. Veľkosť plechu 35 x 25 cm. Plech by mal byť vyšší, aby sa zmestili...

  • Glazovaný koláč so smotanovou plnkou (fotorecept)

    Glazovaný koláč so smotanovou plnkou (fotorecept)

    Vajcia si vyšľaháme 2-3 min. na najvyššom stupni šľahača. Potom postupne pridávame cukor, zašľaháme a počas šľahania pridáme vodu a olej.

  • Nahé srdce (fotorecept)

    Nahé srdce (fotorecept)

    Tento typ torty je teraz in, tak som ju chcela vyskúšať aj ja. Korpus je z lineckého cesta, z ktorého pečiem pravidelne na Vianoce. Prvý raz som piekla zo špadlovej múky. Skutočne to bol...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist