Broskyňové rezy so želatínou fotorecept
Jednoduchý, svieži zákusok poteší všetkých milovníkov ovocných zákuskov.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 200 g |
|
| 1 bal. |
|
| 100 ml |
|
| 100 ml vlažné |
|
| 200 g |
|
| 1 bal. |
|
| Smotanová náplň: | |
| 400-500 ml (33 %) |
|
| 400 ml (16 %) |
|
| 2 bal. |
|
| 1 bal. (nemusí byť) |
|
| 3-4 ks (čerstvé, mierne zmäknuté) |
|
| Želé: | |
| 1 bal. (Pima Dr.Oetker) |
|
| 2 bal. |
|
| 2 PL (nemusí byť) |
|
| Na pokvapkanie korpusu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Vajíčka s kryštálovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do hustej peny. Postupne pridávame striedavo olej a vlažné mlieko, zašľaháme. Múku a prášok do pečiva preosejeme a po častiach zašľaháme na nízkych otáčkach mixéra.
-
2
Cesto zľahka premiešame varechou, plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20-25 minút.
-
3
Upečený korpus necháme vychladnúť. Po vychladnutí z korpusu odstránime šupku, viď foto. Boky upravíme, stiahneme papier na pečenie.
-
4
Suroviny na plnku, broskyne.
-
5
Broskyne ošúpeme, odstránime kôstky.
-
6
Kyslú smotanu dáme do misky, premiešame s vanilínovým cukrom. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha, pridáme Smetafix (nemusí byť), spojíme s kyslou smotanou. Došľahame do zhustnutia.
-
7
Očistené broskyne pokrájame na menšie kocky, upravený korpus pokvapkáme mliekom.
-
8
Smotanovú náplň rozotrieme na korpus, uhladíme a rozložíme broskyne. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
9
Broskyňový nápoj pripravíme podľa návodu na obale, rozhabarkujeme v ňom Zlatý klas, vlejeme do hrnca a za stáleho miešania uvaríme husté želé.
-
10
Po miernom vychladnutí nanesieme navrch zákusku, od stredu po celom povrchu. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
11
Pred podávaním krájame rezy. Dobrú chuť.









Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči
Ďakujem veľmi pekne za príjemný komentár som rada že sa recept páči.