Broskyňový zákusok
Broskyňový zákusok

Broskyňové rezy so želatínou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 1. septembra 2024
Broskyňové rezy so želatínou (fotorecept)
Foto: olinecka

Jednoduchý, svieži zákusok poteší všetkých milovníkov ovocných zákuskov.

33
porcií
50-60 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
200 g
1 bal.
100 ml
100 ml vlažné
200 g
1 bal.
Smotanová náplň:
400-500 ml (33 %)
400 ml (16 %)
2 bal.
1 bal. (nemusí byť)
3-4 ks (čerstvé, mierne zmäknuté)
Želé:
1 bal. (Pima Dr.Oetker)
2 bal.
2 PL (nemusí byť)
Na pokvapkanie korpusu:




Postup

  1. 1

    Vajíčka s kryštálovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do hustej peny. Postupne pridávame striedavo olej a vlažné mlieko, zašľaháme. Múku a prášok do pečiva preosejeme a po častiach zašľaháme na nízkych otáčkach mixéra.

    Broskyňové rezy so želatínou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto zľahka premiešame varechou, plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20-25 minút.

    Broskyňové rezy so želatínou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečený korpus necháme vychladnúť. Po vychladnutí z korpusu odstránime šupku, viď foto. Boky upravíme, stiahneme papier na pečenie.

    Broskyňové rezy so želatínou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Suroviny na plnku, broskyne.

    Broskyňové rezy so želatínou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Broskyne ošúpeme, odstránime kôstky.

    Broskyňové rezy so želatínou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kyslú smotanu dáme do misky, premiešame s vanilínovým cukrom. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha, pridáme Smetafix (nemusí byť), spojíme s kyslou smotanou. Došľahame do zhustnutia.

    Broskyňové rezy so želatínou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Očistené broskyne pokrájame na menšie kocky, upravený korpus pokvapkáme mliekom.

    Broskyňové rezy so želatínou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Smotanovú náplň rozotrieme na korpus, uhladíme a rozložíme broskyne. Dáme do chladničky stuhnúť.

    Broskyňové rezy so želatínou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Broskyňový nápoj pripravíme podľa návodu na obale, rozhabarkujeme v ňom Zlatý klas, vlejeme do hrnca a za stáleho miešania uvaríme husté želé.

    Broskyňové rezy so želatínou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po miernom vychladnutí nanesieme navrch zákusku, od stredu po celom povrchu. Dáme do chladničky stuhnúť.

    Broskyňové rezy so želatínou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pred podávaním krájame rezy. Dobrú chuť.

    Broskyňové rezy so želatínou (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

olinecka
@sobon (2.9.2024 16:31)

Ďakujem veľmi pekne za príjemný komentár som rada že sa recept páči.
haji
Krásná práce, broskvové dezerty nemají chybu!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia