Nepečená jahodová torta
Nepečená jahodová torta

Kapri torta bez pečenia

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 23. mája 2024

Suroviny

300 g mleté
100 g mleté
125 g
130 ml
100 g
Jahodová plnka:
400 g čerstvé
1 bal.
100 ml
Žltý krém:
1 l
3 bal.
1 ks
2 Ks
100 g
60 g
220 g
60 g
Šľahačka:
1 bal.
100 ml




Postup

  1. 1

    Na korpus zmiešame mleté maslové sušienky, mleté mandle, roztopené maslo a mlieko. Hmotu rovnomerne natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 26 cm a dáme do chladničky kým roztopíme čokoládu.

  2. 2

    Čokoládu roztopíme a nie už horúcu nalejeme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Vrátime do chladu kým pripravujeme jahodovú plnku.

  3. 3

    Jahody umyjeme a nakrájame na štvrtiny. Dáme do misky, prilejeme trochu vody, pridáme cukor a necháme variť na miernom ohni. Uvarené rozmixujeme tyčovým mixérom, vlejeme k nim vanilkový puding rozpustený v troche vody a ešte chvíľu varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť a nanesieme na čokoládovú vrstvu.

  4. 4

    Žltý krém: V časti mlieka rozmiešame Zlaté klasy, múku a žĺtok. Zvyšné mlieko, kryštálový a vanilínový cukor dáme na platňu zohriať. Do teplého mlieka pridáme mlieko so Zlatými klasmi, múkou a žĺtkom a na miernom ohni varíme ako puding za stáleho miešania.

  5. 5

    Hotový krém odstavíme a do horúceho pridáme maslo. Miešame až do úplného rozpustenia. Ak sa nám aj spravili nejaké hrudky, mixérom hotový krém vymiešame a tak sa ich ľahko zbavíme. Krém necháme vychladnúť, počas chladnutia ho tu a tam premiešame. Až potom ho nanesieme na jahodovú vrstvu.

  6. 6

    Na záver si pripravíme šľahačku v prášku podľa návodu s trochou mlieka a rozotrieme na žltý krém. Necháme v chlade stuhnúť najlepšie cez noc.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia