Kapri torta bez pečenia
Foto: frommykitchendotcom
Suroviny
300 g mleté |
|
100 g mleté |
|
125 g |
|
130 ml |
|
100 g |
|
Jahodová plnka: | |
400 g čerstvé |
|
1 bal. |
|
100 ml |
|
Žltý krém: | |
1 l |
|
3 bal. |
|
1 ks |
|
2 Ks |
|
100 g |
|
60 g |
|
220 g |
|
60 g |
|
Šľahačka: | |
1 bal. |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Na korpus zmiešame mleté maslové sušienky, mleté mandle, roztopené maslo a mlieko. Hmotu rovnomerne natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 26 cm a dáme do chladničky kým roztopíme čokoládu.
- 2
Čokoládu roztopíme a nie už horúcu nalejeme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Vrátime do chladu kým pripravujeme jahodovú plnku.
- 3
Jahody umyjeme a nakrájame na štvrtiny. Dáme do misky, prilejeme trochu vody, pridáme cukor a necháme variť na miernom ohni. Uvarené rozmixujeme tyčovým mixérom, vlejeme k nim vanilkový puding rozpustený v troche vody a ešte chvíľu varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť a nanesieme na čokoládovú vrstvu.
- 4
Žltý krém: V časti mlieka rozmiešame Zlaté klasy, múku a žĺtok. Zvyšné mlieko, kryštálový a vanilínový cukor dáme na platňu zohriať. Do teplého mlieka pridáme mlieko so Zlatými klasmi, múkou a žĺtkom a na miernom ohni varíme ako puding za stáleho miešania.
- 5
Hotový krém odstavíme a do horúceho pridáme maslo. Miešame až do úplného rozpustenia. Ak sa nám aj spravili nejaké hrudky, mixérom hotový krém vymiešame a tak sa ich ľahko zbavíme. Krém necháme vychladnúť, počas chladnutia ho tu a tam premiešame. Až potom ho nanesieme na jahodovú vrstvu.
- 6
Na záver si pripravíme šľahačku v prášku podľa návodu s trochou mlieka a rozotrieme na žltý krém. Necháme v chlade stuhnúť najlepšie cez noc.
Tiež jahodová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu