Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Tvarohový mrkváč

ailuj82 - fotkaailuj82, dnes 16:37
Tvarohový mrkváč
Foto: ailuj82

Výborný, šťavnatý a nie moc sladký. Inšpirácia zo stránky @furt v kuchyni
Zdroj: Furt v kuchyni

20
porcií
40 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
320 g
280 g
2 bal.
1 PL
350 g
100 g
štipka
120 g
1 bal.
Plnka:
250 g (z vaničky)
500 g
1 bal.
2 PL
100 g
3 ks
štipka
Na potretie:
1 pohár




Postup

  1. 1

    Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme všetky ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Cesto odložíme na hodinu do chladničky.

  2. 2

    Plnka: Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. V druhej miske zmiešame tvaroh, žĺtky, cukor, jogurt, Zlatý klas, vanilkovú pastu a opatrne zamiešame vyšľahaný sneh.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na polovice a jednu vyvaľkáme na pomúčenej doske. Opatrne prenesieme na plech potrený maslom a dáme piecť na 20 minút.

  4. 4

    Predpečené cesto potrieme malinovým džemom a opatrne nalejeme pripravenú plnku. Prikryjeme druhou časťou vyvaľkaného cesta a upečieme.

  5. 5

    Krájame vychladnutý.

    Tvarohový mrkváč - obrázok 5

Diskusia k receptu