Výborný, šťavnatý a nie moc sladký.  Inšpirácia zo stránky @furt v kuchyni 
Zdroj: Furt v kuchyni 	                                
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 320 g | 
                                                             | 
                                                    
| 280 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 350 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 120 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 250 g (z vaničky) | 
                                                             | 
                                                    
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| Na potretie: | |
| 1 pohár | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme všetky ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Cesto odložíme na hodinu do chladničky.
- 2
 Plnka: Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. V druhej miske zmiešame tvaroh, žĺtky, cukor, jogurt, Zlatý klas, vanilkovú pastu a opatrne zamiešame vyšľahaný sneh.
- 3
 Cesto rozdelíme na polovice a jednu vyvaľkáme na pomúčenej doske. Opatrne prenesieme na plech potrený maslom a dáme piecť na 20 minút.
- 4
 Predpečené cesto potrieme malinovým džemom a opatrne nalejeme pripravenú plnku. Prikryjeme druhou časťou vyvaľkaného cesta a upečieme.
- 5
 Krájame vychladnutý.
                                                    Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    




 


Diskusia k receptu