Výborný, šťavnatý a nie moc sladký. Inšpirácia zo stránky @furt v kuchyni
Zdroj: Furt v kuchyni
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 320 g |
|
| 280 g |
|
| 2 bal. |
|
| 1 PL |
|
| 350 g |
|
| 100 g |
|
| štipka |
|
| 120 g |
|
| 1 bal. |
|
| Plnka: | |
| 250 g (z vaničky) |
|
| 500 g |
|
| 1 bal. |
|
| 2 PL |
|
| 100 g |
|
| 3 ks |
|
| štipka |
|
| Na potretie: | |
| 1 pohár |
|
Postup
-
1
Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme všetky ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Cesto odložíme na hodinu do chladničky.
- 2
Plnka: Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. V druhej miske zmiešame tvaroh, žĺtky, cukor, jogurt, Zlatý klas, vanilkovú pastu a opatrne zamiešame vyšľahaný sneh.
- 3
Cesto rozdelíme na polovice a jednu vyvaľkáme na pomúčenej doske. Opatrne prenesieme na plech potrený maslom a dáme piecť na 20 minút.
- 4
Predpečené cesto potrieme malinovým džemom a opatrne nalejeme pripravenú plnku. Prikryjeme druhou časťou vyvaľkaného cesta a upečieme.
- 5
Krájame vychladnutý.
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu