Makrónky plnené čokoládovou plnkou fotorecept
Foto: olinecka
Tieto makrónky sú jednoduché a vhodné na všetky typy osláv a pohostení.
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Práškový cukor pomelieme a preosejeme. Mandľovú múku pomelieme 2x, aby nám neostali zrnká a spojíme so Zlatým klasom.
-
2
Bielky šľaháme s kryštálovým cukrom pokiaľ sa cukor nerozpustí 10 minút. Pridáme potravinársku farbu a zľahka na menšom stupni mixéra zašľaháme do bielkov.
-
3
Po častiach varechou vmiešame mandľovú múku zmiešanú so Zlatým klasom a mletý práškový cukor.
-
4
Cesto je mierne tekuté, dáme ho do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou. Podložku na makrónky dáme na plech a striekame makrónky. Potom plechom zopár raz pobúchame po stole, aby sa z nich uvoľnili vzduchové bubliny. Makrónky necháme na plechu trocha uschnúť.
-
5
Rúru predhrejeme na 150 stupňov a makrónky pečieme 18 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť, potom sa budú pekne odlepovať z podložky.
-
6
Čokoládu polámeme na menšie kúsky dáme na vodný kúpeľ a rozpustíme. Smotanu na šľahanie v mikrovlnke ohrejeme a vlejeme do čokolády. Premiešame a dáme do chladničky vychladnúť.
-
7
Po vychladnutí mixérom vyšľaháme do peny. Naplníme cukrárske vrecko s ozdobou špičkou a plníme makrónky, ktoré spájame. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu