Jablčník s pudingom fotorecept
Foto: katarinalucanova
Jednoduchý na prípravu, málo surovín a predsa skvelý výsledok. Krehké cesto, jabĺčka, vanilkový puding a šľahačka v jednom dezerte.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
250 g |
|
80 g |
|
150 ml |
|
1 bal. |
|
Jablková plnka: | |
1 kg nastrúhané |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
Pudingová plnka: | |
1 l |
|
3 bal. |
|
4 PL |
|
1 bal. |
|
Navrch: | |
250 ml (33 %) |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Ako prvé pripravíme cesto. Preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva, maslo, cukor, mlieko a dobre všetko vypracujeme, kým nezískame hladké cesto.
-
2
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky. Cesto necháme odpočívať, kým si pripravíme plnky.
-
3
Jablká očistíme a nastrúhame na strúhadle s veľkými očkami. Vytlačíme šťavu. Ocukríme vanilkovým a škoricovým cukrom.
-
4
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding.
-
5
Odležané cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti. Prvú časť cesta vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na vymastený a mukou vysypaný plech. Na cesto rovnomerne navrstvíme jablká.
-
6
Druhú časť cesta vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na jablká. Na cesto rozotrieme ešte teplý puding.
-
7
Tretiu časť cesta vyvaľkáme a opatrne pomocou valčeka prenesieme na puding. Povrch popicháme vidličkou. Upečieme (30 minút na 180 °C).
-
8
Upečený koláčik necháme vychladnúť. Pokrájame na kocky a na každú kocku nastriekame šľahačku, ktorú sme vyšľahali s vanilkovým cukrom.
Diskusia k receptu