Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Jablčník s pudingom fotorecept

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, dnes 08:27

Jednoduchý na prípravu, málo surovín a predsa skvelý výsledok. Krehké cesto, jabĺčka, vanilkový puding a šľahačka v jednom dezerte.

24
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
250 g
80 g
150 ml
1 bal.
Jablková plnka:
1 kg nastrúhané
1 bal.
1 bal.
Pudingová plnka:
1 l
3 bal.
4 PL
1 bal.
Navrch:
250 ml (33 %)
1 bal.




Postup

  1. 1

    Ako prvé pripravíme cesto. Preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva, maslo, cukor, mlieko a dobre všetko vypracujeme, kým nezískame hladké cesto.

    Jablčník s pudingom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky. Cesto necháme odpočívať, kým si pripravíme plnky.

    Jablčník s pudingom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jablká očistíme a nastrúhame na strúhadle s veľkými očkami. Vytlačíme šťavu. Ocukríme vanilkovým a škoricovým cukrom.

    Jablčník s pudingom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding.

    Jablčník s pudingom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Odležané cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti. Prvú časť cesta vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na vymastený a mukou vysypaný plech. Na cesto rovnomerne navrstvíme jablká.

    Jablčník s pudingom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Druhú časť cesta vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na jablká. Na cesto rozotrieme ešte teplý puding.

    Jablčník s pudingom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tretiu časť cesta vyvaľkáme a opatrne pomocou valčeka prenesieme na puding. Povrch popicháme vidličkou. Upečieme (30 minút na 180 °C).

    Jablčník s pudingom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečený koláčik necháme vychladnúť. Pokrájame na kocky a na každú kocku nastriekame šľahačku, ktorú sme vyšľahali s vanilkovým cukrom.

    Jablčník s pudingom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

farbuska
Chuť tohto koláčika si viem dobre predstaviť a aj pekne a príťažlivo vyzerá. Mne by však stačil bez šľahačky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia