Laskonky plnené kávovým krémom fotorecept
Obľúbený a vyhľadávaný zákusok na svadbách aj v cukrárňach, ktorý poteší každého. Sú vhodné na sviatky, oslavy alebo na nedeľné popoludnie ku kávičke...
porcií
príprava
na 150/100 °C
Suroviny
180 g ((5-6 ks) |
|
320 g |
|
180 g (alebo jemný strúhaný kokos) |
|
Plnka: | |
250 g |
|
60 g (cca 4 PL) |
|
50 ml (uvarená silná a scedená káva) |
|
100 ml |
|
20 g (1/2 bal.) |
|
Postup
-
1
Na vodnom kúpeli šľaháme bielky s cukrom aspoň 10 minút, pokiaľ sa sa cukor nerozpustí. Vznikne tuhý lesklý sneh, do ktorého varechou vmiešame po častiach mleté vlašské orechy. Plech vyložíme papierom na pečenie a pomocou formy na laskonky lyžicou nanášame cesto.
-
2
Stierkou zarovnáme formu odoberieme. Formu je dobré pred nanášaním cesta potrieť olejom, cesto sa nebude až tak lepiť, ako keď by sme formu museli zakaždým umyť.
-
3
Rúru predhrejeme na 150 stupňov a pečieme 15 minút. Potom teplotu znížime na 100 stupňov a sušíme 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
-
4
Suroviny na plnku. Uvaríme silnú kávu espresso. Cukor kryštálový skaramelizujeme, zalejeme kávou, miešame kým sa všetko spojí. Vlejeme v mlieku rozhabarkovaný Zlatý klas a uvaríme hustý kávový puding. Puding prelejeme do sklenenej nádoby, zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí mixérom prešľaháme.
-
5
Čerstvé zmäknuté maslo vymiešame do hladka a po častiach vmiešame puding.
-
6
Do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou dáme plnku, plníme a spájame laskonky. Dáme do chladu stuhnuť.
-
7
Aj takto môžu byť na vašom stole na sviatky jari - Veľkú noc. Dobrú chuť.
Je to klasika, ktorá sa veru nikdy nezunuje.
Rada ponúknem.... ďakujem za nahliadnutie receptu a čas prečítať...