Marhuľový sen fotorecept
Foto: olinecka
Jemný korpus, tvarohovo-pudingová plnka, ovocie a želé, to je svieži zákusok na horúce letné dni.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Korpus: | |
3 ks |
|
80 g |
|
2 PL teplá |
|
80 g |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
350 ml |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
2 bal. |
|
500 g |
|
z 1 citróna |
|
1 bal. (Dr. Oetker) |
|
Okrem toho: | |
1 ks |
|
2 bal. |
|
(na potretie korpusu) |
|
Postup
-
1
Korpus: Vajíčka a práškový cukor vyšľaháme do hustej peny. Pridáme teplú vodu, zašľaháme. Múku a prášok do pečiva preosejeme. Po lyžiciach varechou vmiešame do vaječnej peny.
-
2
Okrúhlu formu s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vlejeme pripravené cesto, vrch uhladíme. Rúru predhrejeme na 180-190 stupňov a pečieme 18-20 minút.
-
3
Suroviny na plnku.
-
4
V mlieku rozhabarkujeme Zlatý klas, pridáme cukor a uvaríme hustý puding, ktorý prelejeme do sklenenej nádoby, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť.
-
5
Vychladnutý korpus uvoľníme z formy, odstránime papier na pečenie a preložíme na podnos.
-
6
Korpus potrieme marhuľovým džemom. Tvaroh, vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru spolu zmiešame. Vychladnutý puding mixérom prešľaháme a po lyžiciach pridávame ochutený tvaroh.
-
7
Podľa návodu pripravíme želatínu, ktorú vmiešame do tvarohovo-pudingovej plnky.
-
8
Korpus zatiahneme do odnímateľnej formy, rozotrieme plnku a dáme do chladničky na pár minút stuhnúť (nie celkom, aby sme do plnky mohli povkladať marhule). Marhuľový kompót scedíme (šťavu zachytíme) a necháme odkvapkať.
-
9
Po chvíľke na vrch uložíme marhule reznou stranou hore. Vrátime do chladničky a pripravíme želé z marhuľovej šťavy.
-
10
Mierne vychladnuté želé nanesieme na povrch. Vložíme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť...
Ďakujem Helenka za príjemný komentár,ktorý potešil.