Jablkový zákusok s mascarpone a tvarohom fotorecept
Foto: olinecka
Šťavnatý zákusok, ktorý prekvapí chuťou. Prípravy sa netreba sa báť...
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
štipka |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
100 ml |
|
100 ml teplá |
|
Jablková plnka: | |
5-6 ks väčšie |
|
100 ml |
|
1-2 ks |
|
3 PL |
|
250-300 ml |
|
1 bal. |
|
Krém: | |
500 g |
|
250 g |
|
200 ml |
|
1 bal. |
|
2-3 PL |
|
Na pokvapkanie korpusu: | |
|
Postup
-
1
Vajíčka so štipkou soli vyšľaháme do peny, pridáme vanilínový a kryštálový cukor a vyšľaháme do penista. Striedavo pridáme olej a teplú vodu a zašľaháme. Múku preosejeme spojíme s práškom do pečiva, sódou bikarbónou a po častiach vmiešame do vaječného základu na menších otáčkach mixéra a nakoniec zľahka premiešame varechou.
-
2
Plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na180-190 stupňov pečieme 20-25 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
-
3
Suroviny na jablkovú plnku.
-
4
Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kúsky, dáme do misky a zalejeme vodou. Pridáme cukor, celú škoricu privedieme k varu a dusíme za občasného miešania 5-6 minút. Zlatý klas rozhabarkujeme v 250-300 ml džúsu a vlejeme k jablkám.
-
5
Uvaríme hustú jablkovú plnku. Z plnky vyberieme celú škoricu a necháme trochu vychladnúť.
-
6
Vychladnutý korpus prerežeme na dva pláty, odstránime papier na pečenie. Jednu časť korpusu vrátime na plech a pokvapkáme jablkovym džúsom.
-
7
Rozotrieme pripravenú jablkovú plnku, uhladíme.
-
8
Suroviny na prípravu mascarpone krému.
-
9
Mascarpone, tvaroh jemný, kyslú smotanu (16-18 %), vanilkový a práškový cukor vymiešame spolu.
-
10
Trochu krému rozotrieme na jablkovú plnku.
-
11
Položíme druhú časť korpusu, pokvapkáme jablkovým džúsom, rozotrieme zbytok krému, uhladíme a zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
-
12
Po stuhnutí krájame najlepšie horúcim nožom, ozdobíme podľa vlastnej fantázie a podávame. Dobrú chuť.
Ďakujem krásne za príjemný komentár...
Som rada že sa recept páči , že si si našla čas doň nahliadnuť a prečítať.
To som rada, že recept zaujal určite odporúčam upiecť... Ďakujem za príjemný komentár, ktorý potešil...