Falošný krémeš
Foto: lemonova
Rýchla jednoduchšia verzia, ktorú robievame doma radi a hneď sa zje :-)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 bal. |
|
450 ml |
|
1 bal. |
|
2 bal. |
|
1 PL |
|
100 g |
|
štipka |
|
Šľahačka: | |
200 ml |
|
|
|
podľa chuti |
|
Na potretie cesta: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Z mlieka a Zlatého klasu uvarte puding, do ktorého pridáte vanilkové cukry, vanilku a kryštálový cukor. Keď puding zovrie, ešte za horúca pridajte maslo a dobre ho spojte. Odložte na chladné miesto, neodporúčam však do chladničky - ideálne je prikryť ho potravinárskou fóliou a dať do špajze, aby krém nestuhol príliš, iba vychladol na izbovú teplotu.
- 2
Chladené lístkové cesto (polotovar) jemne rozvaľkajte na veľkom plechu vystlanom papierom na pečenie. Jemne ho rozrežte radielkom na štvorčeky o rozmere cca 8 cm (samozrejme, pomer dajte, aký chcete), popichajte vidličkou a potrite bielkom. Pečte cca 15 min pri teplote 200 °C. Nechajte vychladnúť.
- 3
Každý štvorček (ktorý sa pečením nafúkne) rozrežte uprostred, naplňte krémom a šľahačkou vyšľahanou zo smotany, stužovača a práškového cukru. Napokon môžete koláčik posypať práškovým cukrom, to už závisí od vás. Dobrú chuť :-)
Tiež krémový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vyzerá dobre, skoro ako pravý :-))
Ďakujem. Keby sa to vôbec nepopichalo, napuchlo by to príliš. Čiže len jemne popichať, som mala uviesť.