Krémový zákusok
Krémový zákusok

Falošný krémeš

lemonova - fotkalemonova, 11. februára 2024
Falošný krémeš
Foto: lemonova

Rýchla jednoduchšia verzia, ktorú robievame doma radi a hneď sa zje :-)

15
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

1 bal.
450 ml
1 bal.
2 bal.
1 PL
100 g
štipka
Šľahačka:
200 ml
podľa chuti
Na potretie cesta:
1 ks




Postup

  1. 1

    Z mlieka a Zlatého klasu uvarte puding, do ktorého pridáte vanilkové cukry, vanilku a kryštálový cukor. Keď puding zovrie, ešte za horúca pridajte maslo a dobre ho spojte. Odložte na chladné miesto, neodporúčam však do chladničky - ideálne je prikryť ho potravinárskou fóliou a dať do špajze, aby krém nestuhol príliš, iba vychladol na izbovú teplotu.

  2. 2

    Chladené lístkové cesto (polotovar) jemne rozvaľkajte na veľkom plechu vystlanom papierom na pečenie. Jemne ho rozrežte radielkom na štvorčeky o rozmere cca 8 cm (samozrejme, pomer dajte, aký chcete), popichajte vidličkou a potrite bielkom. Pečte cca 15 min pri teplote 200 °C. Nechajte vychladnúť.

  3. 3

    Každý štvorček (ktorý sa pečením nafúkne) rozrežte uprostred, naplňte krémom a šľahačkou vyšľahanou zo smotany, stužovača a práškového cukru. Napokon môžete koláčik posypať práškovým cukrom, to už závisí od vás. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

evanaaa
Krémeš sa mi páči, ale načo popichať cesto pred pečením? Práve preto sa to robí, aby nenapuchlo, lenže v tomto prípade (recepte) to napuchnutie treba, aby sa lepšie dalo rozrezať na dve časti......?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia