Gaštanové rezy
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
6 PL |
|
100 ml |
|
6 PL |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
1 bal. |
|
300 ml |
|
250 ml |
|
250 g |
|
3 PL |
|
Karamelová šľahačka: | |
300 ml |
|
2 bal. |
|
4 PL |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť.
- 2
Plnka: Zo Zlatého klasu a mlieka uvaríme kašu a necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom vymiešame aj s gaštanovým pyré. Do zmesi pridáme vychladnutú kašu zo Zlatého klasu.
- 3
Karamelová šľahačka: Do hrnca dáme cukor na miernom ohni skaramelizovať. Po malých dávkach pridávame mlieko a miešame až kým sa karamel celkom nerozpustí.
- 4
Do vychladnutého karamelu vmiešame obe šľahačky a riadne vymiešame.
- 5
Na upečený korpus natrieme plnku, potom rozotrieme karamelovú šľahačku a vrch ozdobíme postrúhanou čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky.
Tiež gaštanový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu