Gaštanový zákusok
Gaštanový zákusok

Gaštanové rezy

jamariena - bez fotkyjamariena, 22. septembra 2024

Suroviny

Cesto:
4 ks
6 PL
100 ml
6 PL
1 bal.
1 PL
Plnka:
1 bal.
300 ml
250 ml
250 g
3 PL
Karamelová šľahačka:
300 ml
2 bal.
4 PL
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť.

  2. 2

    Plnka: Zo Zlatého klasu a mlieka uvaríme kašu a necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom vymiešame aj s gaštanovým pyré. Do zmesi pridáme vychladnutú kašu zo Zlatého klasu.

  3. 3

    Karamelová šľahačka: Do hrnca dáme cukor na miernom ohni skaramelizovať. Po malých dávkach pridávame mlieko a miešame až kým sa karamel celkom nerozpustí.

  4. 4

    Do vychladnutého karamelu vmiešame obe šľahačky a riadne vymiešame.

  5. 5

    Na upečený korpus natrieme plnku, potom rozotrieme karamelovú šľahačku a vrch ozdobíme postrúhanou čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia