Jahodový cheesecake fotorecept
Milujete jahody? Ak áno, upečte si skvelý svieži jahodový cheesecake.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
| Sušienkový korpus: | |
| 200 g |
|
| 80 g |
|
| Plnka: | |
| 770 g |
|
| 250 g |
|
| 180 ml |
|
| 3 ks |
|
| 1 bal. |
|
| 2 bal. |
|
| 100 g |
|
| Okrem toho: | |
| 500 g |
|
|
|
|
| 1 bal. |
|
| 4 PL |
|
Postup
-
1
Jahody umyjeme, pokrájame a dáme variť s 50 ml vody. Povaríme cca 5 minút a tyčovým mixérom rozmixujeme. Pyré rozdelíme na dve polovice. Jednu použijeme do krému a druhú polovicu do želé. Sušienky s roztopeným maslom pomelieme. Vysypeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Zmes pozatláčame pohárom na dno formy. Dáme zapiecť na 5 minút do rúry. Predpečený korpus necháme chvíľočku vychladnúť a nalejeme naň plnku.
-
2
Plnka: Jahodový tvaroh, mascarpone, smotanu na šľahanie, práškový a vanilkový cukor, vajíčka a Zlatý klas vymiešame. Takto pripravenú plnku rozdelíme na dve polovice.
-
3
Do jednej polovice primiešame časť rozvarených rozmixovaných jahôd. Na predpečený korpus najskôr nalejeme plnku bez jahodového pyré a na to nalejeme druhú časť s jahodovým pyré. Dáme piecť do rúry na 160 °C na cca 50-60 minút. Treba si sledovať. Keď začnú hnednúť okraje a stred sa ešte trasie, cheesecake je hotový. Vyberieme z rúry a necháme na linke úplne vychladnúť.
-
4
Želé: Druhú časť jahodového pyré nalejeme do odmerky a dolejeme vodou tak, aby sme mali 500 ml jahodovej tekutiny. Práškovú želatínu zmiešame s cukrom, vsypeme do jahodovej tekutiny a dáme variť. Varíme 1 minútu podľa návodu na obale želatíny. Potom želé vylejeme na vychladený cheesecake.
-
5
Cheesecake odložíme do chladničky na pár hodín, najlepšie z večera do rána.
-
6
Potom odstránime obruč z formy aj papier na pečenie. Cheesecake ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť.









Diskusia k receptu