Ryžový srnčí chrbát fotorecept
Foto: tejaja
Letná večera alebo pohostenie pre deti aj dospelých môže mať aj iný charakter ako koláč. Pripraví sa dopredu a potom už len podávať.
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Ryžová vrstva: | |
200 g |
|
80 g |
|
1 bal. |
|
1/2 l |
|
Pudingová vrstva: | |
1 bal. (40 g) |
|
80 g |
|
1/2 l |
|
Ďalej: | |
cca 400 g (drobné, čerešne) |
|
Postup
-
1
Ryžu zalejeme mliekom a dáme pomaly variť na hustú kašu.
- 2
Medzitým z mlieka, cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý krém.
- 3
Formu na srnčí chrbát vypláchneme studenou vodou a horúci krém zo Zlatého klasu doň vylejeme. Zarovnáme.
- 4
Na horúci krém poukladáme vykôstkované čerešne a drobné ovocie.
- 5
Do hustej uvarenej ryže vmiešame cukor a vanilkový cukor.
- 6
Ešte horúcu kašu navrstvíme na ovocie. Necháme vychladnúť, potom strčíme do chladničky, najlepšie do druhého dňa.
- 7
Potom celé jedlo z formy vyklopíme na tácku. Aby sa nám lepšie vyklápalo, opatrne od formy nožom oddelíme len časť ryžovú, asi 1 cm zhora.
- 8
Krájame a na tanieri ozdobíme šľahačkou.
Tiež ryžový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu