Ryžový dezert
Ryžový dezert

Ryžový srnčí chrbát fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 30. júna 2024
Ryžový srnčí chrbát (fotorecept)
Foto: tejaja

Letná večera alebo pohostenie pre deti aj dospelých môže mať aj iný charakter ako koláč. Pripraví sa dopredu a potom už len podávať.

1 forma
porcia
50 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Ryžová vrstva:
200 g
80 g
1 bal.
1/2 l
Pudingová vrstva:
1  bal. (40 g)
80 g
1/2 l
Ďalej:
cca 400 g (drobné, čerešne)




Postup

  1. 1

    Ryžu zalejeme mliekom a dáme pomaly variť na hustú kašu.

  2. 2

    Medzitým z mlieka, cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý krém.

    Ryžový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Formu na srnčí chrbát vypláchneme studenou vodou a horúci krém zo Zlatého klasu doň vylejeme. Zarovnáme.

    Ryžový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na horúci krém poukladáme vykôstkované čerešne a drobné ovocie.

    Ryžový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do hustej uvarenej ryže vmiešame cukor a vanilkový cukor.

    Ryžový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ešte horúcu kašu navrstvíme na ovocie. Necháme vychladnúť, potom strčíme do chladničky, najlepšie do druhého dňa.

    Ryžový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom celé jedlo z formy vyklopíme na tácku. Aby sa nám lepšie vyklápalo, opatrne od formy nožom oddelíme len časť ryžovú, asi 1 cm zhora.

    Ryžový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Krájame a na tanieri ozdobíme šľahačkou.

Diskusia k receptu

dvorka
tento recept ma zaujal, mám rada ryžu, aj na sladko, pokiaľ nie je poliata ríbezľovým rôsolom, ako nám dávala mamka, keď jej ostalo veľa ryže z obeda. Možno aj recept vyskúšam, ale určite zmiešam ryžu a ovocie s pudingom a tak nalejem do formy. dokonca mám presne takúto a ešte som ju nevyskúšala. vďaka za recept a tip na chutný studený pokrm ako stvorený na leto.
2x haji a tejaja




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia