Marhuľový cheesecake
Marhuľový cheesecake

Marhuľový cheesecake

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 15. júna 2024

Je čas dozrievania marhúľ. Upečte si skvelý marhuľový cheesecake podľa môjho receptu.

16
porcií
40 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

Sušienkový základ:
200 g
80 g
Plnka:
750 g
250 g
250 ml
3 ks
1 bal.
150 g
1/2 ČL
8 ks
Marhuľové coulis:
500 g odkôstkované
2 PL
200 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Sušienkový základ: Maslo roztopíme a pomelieme so sušienkami. Zmes dáme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a natlačíme na dno formy dnom pohára. Dáme zapiecť do rúry na 5 minút.

  2. 2

    Plnka: Jemný tvaroh, mascarpone, smotanu na šľahanie, práškový cukor, vanilku mletú, vajíčka a Zlatý klas vymiešame. Marhule pokrájame na malé kocky a vmiešame do krému.

  3. 3

    Na už predpečený a mierne vychladnutý sušienkový základ vylejeme pripravenú plnku s marhuľami. Pečieme v rúre asi 50 minút na 160 stupňoch. Hneď ako začnú hnednúť okraje, rúru vypneme a cheesecake necháme úplne vychladnúť.

  4. 4

    Marhuľové coulis: Marhule pokrájame, dáme do hrnca, pridáme 100 ml vody, cukor a dáme variť. Chvíľku povaríme a potom tyčovým mixérom rozmixujeme. V 100 ml vody rozmiešame veľkú navŕšenú lyžicu Solamylu a vlejeme do rozmixovaných marhúľ. Varíme do zhustnutia.

  5. 5

    Marhuľové coulis (želé) ešte horúce vylejeme na vychladený cheesecake. Necháme vychladnúť.

  6. 6

    Cheesecake necháme odpočívať v chladničke niekoľko hodín, najlepšie z večera do rána. Až potom opatrne dáme dole obruč z tortovej formy a krájame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia