Marhuľový cheesecake
Je čas dozrievania marhúľ. Upečte si skvelý marhuľový cheesecake podľa môjho receptu.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
| Sušienkový základ: | |
| 200 g |
|
| 80 g |
|
| Plnka: | |
| 750 g |
|
| 250 g |
|
| 250 ml |
|
| 3 ks |
|
| 1 bal. |
|
| 150 g |
|
| 1/2 ČL |
|
| 8 ks |
|
| Marhuľové coulis: | |
| 500 g odkôstkované |
|
| 2 PL |
|
| 200 ml |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Sušienkový základ: Maslo roztopíme a pomelieme so sušienkami. Zmes dáme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a natlačíme na dno formy dnom pohára. Dáme zapiecť do rúry na 5 minút.
- 2
Plnka: Jemný tvaroh, mascarpone, smotanu na šľahanie, práškový cukor, vanilku mletú, vajíčka a Zlatý klas vymiešame. Marhule pokrájame na malé kocky a vmiešame do krému.
- 3
Na už predpečený a mierne vychladnutý sušienkový základ vylejeme pripravenú plnku s marhuľami. Pečieme v rúre asi 50 minút na 160 stupňoch. Hneď ako začnú hnednúť okraje, rúru vypneme a cheesecake necháme úplne vychladnúť.
- 4
Marhuľové coulis: Marhule pokrájame, dáme do hrnca, pridáme 100 ml vody, cukor a dáme variť. Chvíľku povaríme a potom tyčovým mixérom rozmixujeme. V 100 ml vody rozmiešame veľkú navŕšenú lyžicu Solamylu a vlejeme do rozmixovaných marhúľ. Varíme do zhustnutia.
- 5
Marhuľové coulis (želé) ešte horúce vylejeme na vychladený cheesecake. Necháme vychladnúť.
- 6
Cheesecake necháme odpočívať v chladničke niekoľko hodín, najlepšie z večera do rána. Až potom opatrne dáme dole obruč z tortovej formy a krájame.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu