Pomarančový zákusok
Pomarančový zákusok

Pomarančové viedenské rezy fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 1. júna 2024
Pomarančové viedenské rezy (fotorecept)
Foto: olinecka

Výborný zákusok na každú príležitosť pripravíte podľa môjho receptu, ktorý tentoraz veľmi potešil môjho vnúčika Deniska k 15. narodeninám...

30
porcií
50-55 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
1 bal.
250 g
60 ml vlažné
60 ml
300 g
1 bal.
štipka
Náplň pomarančová:
600 ml (alebo džús v prášku)
300 ml
2 PL (alebo podľa chuti)
2 bal.
Smotanová náplň:
300 ml (33-40 %)
250 g
250 ml (16-18 %)
2 PL
1 bal.
Okrem toho:
 (na pokvapkanie korpusu a namáčanie piškót)




Postup

  1. 1

    Žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom vymiešame do peny.

    Pomarančové viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do žĺtkového základu pridáme striedavo olej a vlažné mlieko. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a zľahka vmiešame do žĺtkovej zmesi na nízkych otáčkach mixéra.

    Pomarančové viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý varechou vmiešame do cesta.

    Pomarančové viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 20-25 minút.

    Pomarančové viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení necháme korpus vychladnúť vo forme. Po vychladnutí opatrne stiahneme papier na pečenie, vrch a boky korpusu upravíme a prenesieme ho opäť do formy.

    Pomarančové viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Suroviny na pomarančovú náplň, džús pomarančový alebo džús v prášku s pomarančovou príchuťou spojíme s vodou a dáme zohrievať do hrnca. V troche tekutiny rozmiešame Zlatý klas a vlejeme do hrnca, uvaríme hustú pomarančovú náplň.

    Pomarančové viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Korpus pokvapkáme džúsom nalejeme horúcu pomarančovú náplň a necháme vychladnúť.

    Pomarančové viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vložíme do chladničky stuhnúť. Pripravené suroviny na smotanovú náplň.

    Pomarančové viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Kyslú smotanu, mascarpone, práškový cukor zmiešame spolu. Smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľaháme do tuha, po častiach pridávame zmiešanú kyslú smotanu s mascarpone. Zľahka premiešame.

    Pomarančové viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na pomarančovú vrstvu rozotrieme smotanovú náplň a uhladíme. Piškóty namáčame do džúsu a rozložíme na smotanovú náplň.

    Pomarančové viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pokvapkáme čokoládovou polevou a dáme do chladničky stuhnúť.

    Pomarančové viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pokrájame na rezy, kocky. Ochutnávka... Dobrú chuť.

    Pomarančové viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

olinecka
@luwinka (1.6.2024 14:23)

Ďakujem krásne za blahoželanie pre vnučika som rada, že si si našla čas prečítať recept... Určite poteší... keď sa recept páči...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia