Pomarančové viedenské rezy fotorecept
Foto: olinecka
Výborný zákusok na každú príležitosť pripravíte podľa môjho receptu, ktorý tentoraz veľmi potešil môjho vnúčika Deniska k 15. narodeninám...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
60 ml vlažné |
|
60 ml |
|
300 g |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
Náplň pomarančová: | |
600 ml (alebo džús v prášku) |
|
300 ml |
|
2 PL (alebo podľa chuti) |
|
2 bal. |
|
Smotanová náplň: | |
300 ml (33-40 %) |
|
250 g |
|
250 ml (16-18 %) |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
Okrem toho: | |
|
|
(na pokvapkanie korpusu a namáčanie piškót) |
|
|
Postup
-
1
Žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom vymiešame do peny.
-
2
Do žĺtkového základu pridáme striedavo olej a vlažné mlieko. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a zľahka vmiešame do žĺtkovej zmesi na nízkych otáčkach mixéra.
-
3
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý varechou vmiešame do cesta.
-
4
Plech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 20-25 minút.
-
5
Po upečení necháme korpus vychladnúť vo forme. Po vychladnutí opatrne stiahneme papier na pečenie, vrch a boky korpusu upravíme a prenesieme ho opäť do formy.
-
6
Suroviny na pomarančovú náplň, džús pomarančový alebo džús v prášku s pomarančovou príchuťou spojíme s vodou a dáme zohrievať do hrnca. V troche tekutiny rozmiešame Zlatý klas a vlejeme do hrnca, uvaríme hustú pomarančovú náplň.
-
7
Korpus pokvapkáme džúsom nalejeme horúcu pomarančovú náplň a necháme vychladnúť.
-
8
Vložíme do chladničky stuhnúť. Pripravené suroviny na smotanovú náplň.
-
9
Kyslú smotanu, mascarpone, práškový cukor zmiešame spolu. Smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľaháme do tuha, po častiach pridávame zmiešanú kyslú smotanu s mascarpone. Zľahka premiešame.
-
10
Na pomarančovú vrstvu rozotrieme smotanovú náplň a uhladíme. Piškóty namáčame do džúsu a rozložíme na smotanovú náplň.
-
11
Pokvapkáme čokoládovou polevou a dáme do chladničky stuhnúť.
-
12
Pokrájame na rezy, kocky. Ochutnávka... Dobrú chuť.
Ďakujem krásne za blahoželanie pre vnučika som rada, že si si našla čas prečítať recept... Určite poteší... keď sa recept páči...