Jablkový linecký koláč
Foto: katarinalucanova
Linecké cesto, jabĺčka, voňavá škorica a oriešky, tak to je výborná kombinácia chutí na skvelý jesenný koláčik.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Linecké cesto: Všetky suroviny na cesto zmiesime. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme odležať do chladu. Aspoň na hodinu, ale najlepšie z večera do rána.
- 2
Plnka: Očistené jablká nakrájame na tenučké plátky, pridáme škoricový cukor, nasekané orechy a Zlatý klas. Dobre všetko spolu premiešame. Zlatý klas tam dávam na to, aby šťava, ktorú pustia jablká nepremočila cesto pri pečení.
- 3
Odležané cesto rozdelíme na dve časti - jednu väčšiu a jednu menšiu. Väčšiu časť cesta vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme do suchej formy. Cesto rukami povtláčame do formy, kraj zarovnáme. Cesto popicháme vidličkou. Navrstvíme jablkovú plnku.
- 4
Zo zbytku cesta urobíme mriežku na povrchu. Pečieme 30 minút na 170 °C.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu