Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkový linecký koláč

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 27. októbra 2024

Linecké cesto, jabĺčka, voňavá škorica a oriešky, tak to je výborná kombinácia chutí na skvelý jesenný koláčik.

16
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
370 g
250 g (alebo Hera)
150 g
1 ks
Plnka:
700 g
2 bal.
3 PL nasekané
3 PL




Postup

  1. 1

    Linecké cesto: Všetky suroviny na cesto zmiesime. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme odležať do chladu. Aspoň na hodinu, ale najlepšie z večera do rána.

  2. 2

    Plnka: Očistené jablká nakrájame na tenučké plátky, pridáme škoricový cukor, nasekané orechy a Zlatý klas. Dobre všetko spolu premiešame. Zlatý klas tam dávam na to, aby šťava, ktorú pustia jablká nepremočila cesto pri pečení.

  3. 3

    Odležané cesto rozdelíme na dve časti - jednu väčšiu a jednu menšiu. Väčšiu časť cesta vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme do suchej formy. Cesto rukami povtláčame do formy, kraj zarovnáme. Cesto popicháme vidličkou. Navrstvíme jablkovú plnku.

  4. 4

    Zo zbytku cesta urobíme mriežku na povrchu. Pečieme 30 minút na 170 °C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia