Recepty, kde je zázvor
Bavorské karfiolové placky
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...
Kurča so zelenou omáčkou
Najprv si pripravíme pastu curry – očistíme, umyjeme, olúpeme a nakrájame zázvor, cesnak a...
Grilovaný losos so zázvorom
V menšej nádobe rozohrejeme maslo, med a hnedý cukor. Nádobu stiahneme z rozohriateho sporáka a...
Japonské ihly
Sójovú a čili omáčku, víno a cukor prevaríme, prelejeme do misy a necháme vychladnúť...
Špagety po čínsky
Kuracie prsia nakrájané na
rezance marinujeme asi
2 hodiny v marináde zo sójovej
omáčky a oleja.
Sviečková na smotane
Oravskú slaninu pokrájame
a dáme opražiť na troške
oleja, pridáme na drobno
pokrájané cibule a počkáme,
kým zmäknú.
Držková polievka
Preprané držky, kosti
a paprčky zalejeme studenou
vodou, pridáme jednu
cibuľu, soľ a necháme variť
minimálne 2 hodiny....
Čínska zeleninová polievka
Čínske čierne huby namočíme deň vopred do studenej vody a pred prípravou ich hodinu povaríme.
Medailóniky so sušeným ovocím
Horúcou vodou premyté
sušené ovocie necháme
odkvapkať, dáme do misky,
zalejeme vínom a necháme
chvíľu napučať.
Kuracie medailóniky s marhuľami
Mäso umyjeme, osušíme,
nakrájame z neho medailóniky,
osolíme ich, z oboch
strán opečieme na rozpálenom
oleji a...
Ostrý džem z broskýň a hrozna
Broskyne a hrozno sparíme vriacou vodou a olúpeme, rozkrojíme a zbavíme kôstok a jadierok.
Francúzsky šalát
Šalát natrháme, zeleninu nadrobno nakrájame a mandarínky rozoberieme na mesiačiky.
Kapor so šalviou
Očisteného a vykosteného kapra nakrájame na prúžky, osolíme, pridáme šalviu a zázvor, obalíme v...
Bavorské karfiolové placky
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...
Kurča so zelenou omáčkou
Najprv si pripravíme pastu curry – očistíme, umyjeme, olúpeme a nakrájame zázvor, cesnak a...
Grilovaný losos so zázvorom
V menšej nádobe rozohrejeme maslo, med a hnedý cukor. Nádobu stiahneme z rozohriateho sporáka a...
Japonské ihly
Sójovú a čili omáčku, víno a cukor prevaríme, prelejeme do misy a necháme vychladnúť...
Špagety po čínsky
Kuracie prsia nakrájané na rezance marinujeme asi 2 hodiny v marináde zo sójovej omáčky a oleja.
Sviečková na smotane
Oravskú slaninu pokrájame a dáme opražiť na troške oleja, pridáme na drobno pokrájané cibule a počkáme, kým zmäknú.
Držková polievka
Preprané držky, kosti a paprčky zalejeme studenou vodou, pridáme jednu cibuľu, soľ a necháme variť minimálne 2 hodiny....
Čínska zeleninová polievka
Čínske čierne huby namočíme deň vopred do studenej vody a pred prípravou ich hodinu povaríme.
Medailóniky so sušeným ovocím
Horúcou vodou premyté sušené ovocie necháme odkvapkať, dáme do misky, zalejeme vínom a necháme chvíľu napučať.
Kuracie medailóniky s marhuľami
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame z neho medailóniky, osolíme ich, z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji a...
Ostrý džem z broskýň a hrozna
Broskyne a hrozno sparíme vriacou vodou a olúpeme, rozkrojíme a zbavíme kôstok a jadierok.
Francúzsky šalát
Šalát natrháme, zeleninu nadrobno nakrájame a mandarínky rozoberieme na mesiačiky.
Kapor so šalviou
Očisteného a vykosteného kapra nakrájame na prúžky, osolíme, pridáme šalviu a zázvor, obalíme v...