Foto: kimlo
Tento recept mám na svojej webovej stránke už veľmi dlho, tak som sa rohodol vyskúšať ho. Netradičné, ale veľmi chutné jedlo.
5
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
5 ks |
|
1 bal |
|
podľa chuti |
|
3-4 strúčiky |
|
podľa potreby |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1-2 PL |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Kuracie rezne naklepeme, osolíme, potrieme rozotretým cesnakom, posypeme korením gyros a zázvorom (zázvoru trocha menej, je dosť aromatický). Rezne potom obalíme v múke a prudko opečieme na oleji. Vyberieme ich, a do výpeku pridáme 2PL worchestru, 2PL sójovej omáčky, podľa chuti chilli omáčku, zalejeme trochou vody, pokiaľ je šťava príliš riedka, zahustíme tmavou zápražkou a nakoniec pridáme smotanu. Vložíme rezne a chvíľu povaríme.
- 2
Podávame s hranolkami alebo opekanými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Kimlo určite podľa mojej chuti,ale neviem prečo gyros to preto korenie?Krásný medzinárodný recept- mäsko po grécky,zemiačky americké už chýba len tá slovenská slivovička čo nás včera hostila @michsamant.Zajtra bude k obedu gyros ale asi s ryžou/mám na ňu chuť/ a k tomu červené australské,môže byť,že?