Foto: babidka
Tento šalát som našla v časopise Apetit a patrí k mojim najobľúbenejším .Je vhodný ku grilovaným či pečeným rybám alebo Zobraziť celý popisTento šalát som našla v časopise Apetit a patrí k mojim najobľúbenejším .Je vhodný ku grilovaným či pečeným rybám alebo hydine .
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme , ošúpeme a pokrájame na kolieska .Opečieme na 2 lyžiciach olivového oleja - radšej po menších častiach aby sa zemiaky nepolámali. Poľný šalát umyjeme a osušíme .
- 2
Urobíme zálievku : cibuľu nakrájame na jemno , pridáme postrúhaný čerstvý zázvor , pretlačený cesnak , 3 lyžice olivového oleja a 3 lyžice balzamikového octa. Všetko dobre premiešame .Kto má rád pikantnejšie tak pridá maličkú čerstvú nasekanú čili papričku alebo feferónku .
- 3
Opečené zemiaky dáme do misy , posolíme , pridáme trošku čerstvo namletého čierneho korenia / ja ho nemusim mať/ , pridáme polníček a zalejeme zálievkou .Opatrne premiešame . Ja som ho robila už aj s rukolou aj s mladými lístkami špenátu a bolo to veľmi dobré
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu