Losos s čínskou zeleninou

kucharocka - bez fotkykucharocka, 27. októbra 2009

Tento recept je z cisnkej kuchyne, ktory si je mozny pripravit aj na Slovensku. Je velmi jednoduchy, chutny a predovsetkym iny svojou exotikou. Vynikajuco sa hodi na letne obdobie tym ,ze je to lahke jedlo a predovsetkym zdrave.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

4
3 PL
1 PL
1 PL
2 PL
1 KL
1 strúčik
1 ks
500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiesame oyster, sojovu omacku spolu s medom a potrieme zmasou filety lososa. Zvysok omacky odlozime. Pecieme vo vyhriatej rure na 180C asi 10-15 min.

  2. 2

    Na panvici si rozohrejeme olej( najlepsia je kombinacia rastlinneho a sezamoveho oleja), pridame zazvor, cesnak ,cili a premiesame asi tak minutu a dalej pridame pripravenu zeleninu, ktoru orestujeme asi tak 5 minut. Do pripravenej zeleniny na koniec vylejeme zvysnu omacku a podavame samotne, s rezancami alebo ryzou. Dobru chut !!

Recept je zaradený do kategórií:
Exotické jedlá, Čínska kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

jarkulienka
Čo je to oyster? Ešte som nepočula, filety z lososa mám doma. Spravila by som to.
didjo
oyster je ústricová omáčka. nájdeš ju vľavo od sojovej omáčky resp. vpravo od polievkového korenia...