Mrkvový krém s prosciuttovými čipsami

Martin Svoboda
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 21. apríla 2010
Mrkvový krém s prosciuttovými čipsami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

400 g
50 g
2 dl
3 PL
80 g
Fritovaná slama:
30 g
30 g




Postup

  1. 1

    Do orestovaného cibuľkového základu na oleji vložíme na kocky očistenú a nakrájanú mrkvu, podlejeme vývarom a varíme domäkka, pridáme zázvor, rozmixujeme. Pridáme cinzano a med. Na plátky nakrájané prosciutto bez tuku vložíme do rúry rozohriatej na 210o C asi na 8–9 minút. Podávame s fritovanou zeleninovou slamou.

  2. 2

    Fritovaná slama: 30 g mrkvy nakrájanej na rezance, 30 g zeleru nakrájaného na rezance. Všetko fritujeme.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Šunku prosciutto môžeme nahradiť aj domácou údenou šunkou alebo inou sušenou šunkou. Možno ich dnes bežne kúpiť v ktoromkoľvek hypermarkete, niet však nad domáci originál.

Diskusia k receptu

sjuz
vyzerá to ako oko v polievke ... :)))
marlen
ďumbier = český zázvor, aspoň redakcia by mohla byť spisovná. recept určite vyskúšam, vyzerá fantasticky.
vcelka
@sbohemrozume ;
taká je hantírka kuchárov - keď je to tenké a vysušené, tak sú to čipsy, resp. chipsy...:-)
celero
Polievku určite vyskúšam, ale z čoho je to biele oko? :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia