Mrkvový krém s prosciuttovými čipsami
Martin Svoboda
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 21. apríla 2010
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 21. apríla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Do orestovaného cibuľkového základu na oleji vložíme na kocky očistenú a nakrájanú mrkvu, podlejeme vývarom a varíme domäkka, pridáme zázvor, rozmixujeme. Pridáme cinzano a med. Na plátky nakrájané prosciutto bez tuku vložíme do rúry rozohriatej na 210o C asi na 8–9 minút. Podávame s fritovanou zeleninovou slamou.
- 2
Fritovaná slama: 30 g mrkvy nakrájanej na rezance, 30 g zeleru nakrájaného na rezance. Všetko fritujeme.
- 3
NÁŠ TIP: Šunku prosciutto môžeme nahradiť aj domácou údenou šunkou alebo inou sušenou šunkou. Možno ich dnes bežne kúpiť v ktoromkoľvek hypermarkete, niet však nad domáci originál.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
taká je hantírka kuchárov - keď je to tenké a vysušené, tak sú to čipsy, resp. chipsy...:-)