Hydinové závitky so sladkokyslou omáčkou

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 8. apríla 2010
Hydinové závitky so sladkokyslou omáčkou
Foto: Archív Vojtecha Artza
4
porcie
25-30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
30 g
100 g
1 ks
1 viazanička
1/2 čl
2 PL
3 PL
20 ks
750 ml
Sladkokyslá omáčka:
 veľkosť orecha
2 ks
4 vetvičky
2 strúčiky
6 PL
3 PL
3 ČL




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na tenké prúžky. Sklenené rezance zalejeme vriacou vodou a necháme stáť. Rajčiaky, jarnú cibuľku očistíme a nakrájame. Pažítku nasekáme. Rezance nastriháme nožnicami. Zmiešame s mäsom, rajčiakmi, cibuľkami, pažítkou, oreganom a olejom. Dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Na pracovnú plochu dáme čistú utierku a pripravíme si tanier s horúcou vodou. Do vody namáčame plátky ryžového cesta asi na 1 minútu, kým nezvlhnú a nezmäknú. Vyberieme a položíme na utierku. Do stredu každého kladieme trochu zmesi, konce zvinieme dovnútra. Okraj navlhčíme, aby zvitok lepšie držal. Dôkladne pritlačíme.

  3. 3

    Vo woku rozohrejeme olej a závitky smažíme 4 – 5 minút dozlatista. Necháme ich odtiecť na kuchynskom papieri. Podávame s omáčkou: Zázvor, cesnak, petržlenovú vňať a čili papričky nasekáme. V miske zmiešame 6 PL sójovej omáčky s octom a cukrom. Pridáme zázvor, cesnak, čili a petržlenovú vňať. Vychladíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia