Hydinové závitky so sladkokyslou omáčkou
šéfkuchár spoločnosti Metro, 8. apríla 2010

Foto: Archív Vojtecha Artza
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 150 g |
|
| 30 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 viazanička |
|
| 1/2 čl |
|
| 2 PL |
|
| 3 PL |
|
|
|
|
|
|
|
| 20 ks |
|
| 750 ml |
|
| Sladkokyslá omáčka: | |
| veľkosť orecha |
|
| 2 ks |
|
| 4 vetvičky |
|
| 2 strúčiky |
|
| 6 PL |
|
| 3 PL |
|
| 3 ČL |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na tenké prúžky. Sklenené rezance zalejeme vriacou vodou a necháme stáť. Rajčiaky, jarnú cibuľku očistíme a nakrájame. Pažítku nasekáme. Rezance nastriháme nožnicami. Zmiešame s mäsom, rajčiakmi, cibuľkami, pažítkou, oreganom a olejom. Dochutíme soľou a korením.
- 2
Na pracovnú plochu dáme čistú utierku a pripravíme si tanier s horúcou vodou. Do vody namáčame plátky ryžového cesta asi na 1 minútu, kým nezvlhnú a nezmäknú. Vyberieme a položíme na utierku. Do stredu každého kladieme trochu zmesi, konce zvinieme dovnútra. Okraj navlhčíme, aby zvitok lepšie držal. Dôkladne pritlačíme.
- 3
Vo woku rozohrejeme olej a závitky smažíme 4 – 5 minút dozlatista. Necháme ich odtiecť na kuchynskom papieri. Podávame s omáčkou: Zázvor, cesnak, petržlenovú vňať a čili papričky nasekáme. V miske zmiešame 6 PL sójovej omáčky s octom a cukrom. Pridáme zázvor, cesnak, čili a petržlenovú vňať. Vychladíme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu