Thajská rybacia polievka s čili
Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 8. apríla 2010
šéfkuchár spoločnosti Metro, 8. apríla 2010
Foto: Archív Vojtecha Artza
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
150 g |
|
20 g |
|
1-2 ks |
|
2-3 ks |
|
2 ks |
|
500 ml |
|
500 ml |
|
200 ml |
|
20 ml |
|
120 g |
|
120 g |
|
4 ks |
|
4 ks |
|
50 g |
|
|
|
1 strúčik |
|
|
|
|
Postup
-
1
Nadrobno nakrájanú cibuľu, pancieriky kreviet a na kocky nakrájanú červenú papriku orestujeme. Pridáme najemno nasekaný zázvor, nasekané čili, citrónovú trávu – rozrezanú na polovice alebo potlčenú paličkou, soľ a korenie, zalejeme vodou alebo vývarom.
- 2
Uvaríme silný vývar a na záver pridáme kokosové mlieko a smotanu na zjemnenie. Prepasírujeme cez sitko. Ochutíme limetovou šťavou. Kúsky tuniaka, lososa, krevety, mušle a paradajky zbavené jadierok opečieme na rozpálenej panvici s troškou cesnaku, čili, soľou a korením (2 – 3 minúty).
- 3
Vložíme do veľkého taniera a zalejeme horúcim krémom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
je to thajska fuzia moderna europska polievka s thajskym vplyvom.
Dovod, hlavna thajska surovina rybacia omacka tam nie je.
Plus smotana ako surovina neexistuje v thajskej kuchynu naco ju davat ked je tam kosove mlieko, ked sa chce chustejsia konzistencia da sa kokosovy krem.
V takejto super variante by sa v thajsku pouzila aj lepsia varianta zazvoru "galangar".Este jedna vec, ked uz vrtam, olivovy olej sa nepouziva v thajsku ,obycajny rastlinny alebo cerveny z palmovych semien .
Najblizsie je asi thajska"Tom Kha Pladuk" ale ta ma tiez rybaciu omacku .