Palak Paneer – Špenát s čerstvým syrom
Manoj Kummar a Jiby Paul
šéfkuchári reštaurácie Ganesh Utsav v Bratislave, 9. decembra 2009
šéfkuchári reštaurácie Ganesh Utsav v Bratislave, 9. decembra 2009
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
Špenát na indický spôsob.
1
porcia
porcia
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvici rozohrejeme maslo Ghee. Pridáme rímsku rascu, nasekaný zázvor nasekaný cesnak a chvíľu pražíme. Pridáme pokrájanú cibuľu, a neskôr pridávame postupne mletú kukrumu, čili prášok, mletý koriander, na malé kocky nakrájanú paradajku, a chvíľu dusíme.
- 2
Potom zmes zalejeme špenátovou pastou, čo je vlastne rozmixovaný listový špenát povarený v troške vody a premiešame. Pridáme senovku grécku, a lístky koriandra, posolíme, pridáme maslo a opäť premiešame.
- 3
Na koniec pridáme kúsky čerstvého kravského nesoleného syra a prehrejeme ho so špenátovou zmesou. Hotový Palak Paneer podávame s kúskami paradajky a lyžičkou kyslej smotany.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu