Tuniakový tatarák

matus113 - fotkamatus113, 27. novembra 2009
Tuniakový tatarák
Foto: Matus113

Vadí vám hoväzdie mäso? Skúste tatarák z ryby. Pochúťka pre gurmánov.

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

200 g
1 PL
2 KL




Postup

  1. 1

    Mäso z tuniaka si najemno nakrájame - priam na kašičku. Nakrájame najemno cibuľku, nastrúhame zázvor.

  2. 2

    Cibuľku, zázvor, olivový olej, polievkovú lyžičku sójovej omáčky, pol lyžice horčice, mierne citrónu pridáme k nakrájanému mäsu a všetko zmiešame.

  3. 3

    Podľa chuti dokoreníme a osolíme. Necháme odstáť aspoň 3 hodiny. Pripravíme si hrianky a podávame na hriankach (s cesnakom).

Diskusia k receptu

Vymazať
matus113
Ahojte, este jedna vec, prave som si tento tatarak urobil a kludne sa to da aj bez tej trosky citrona. pokial si dobre spominam tak je to mozno bez toho citrona aj lepsejsie...
Vymazať
sjuz
jedla som u Emanuela v Prahe, ale nebol na "kašičku" :), bol na menšie kocky...ale to je na každom, ako mu chutí :)
Vymazať
sara50
Bolo by dobré nazývať veci pravým menom. Toto nie je tatarák ale tuniaková nátierka.
Vymazať
micanela
kup si najnovsie vydanie casopisu Zdravie - je tam pekny clanok o cervoch v surovych rybach :-)
Vymazať
amelie
matus113, pekný tatarák:-))) ja pridávam k tatarákom z rýb uhorku posekanú nadrobno (bez vnútra so semienkami, tatarák si dlhšie zachová čerstvú chuť) a mäso nasekám síce nadrobno, ale nie celkom na kašu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia