Foto: absik
Keď som dnes browsoval po stránkach výrobcu mojej obľúbenej whisky, natrafil som na recept, ktorý ma hneď zaujal. Keďže whisky som mal doma v Zobraziť celý popisKeď som dnes browsoval po stránkach výrobcu mojej obľúbenej whisky, natrafil som na recept, ktorý ma hneď zaujal. Keďže whisky som mal doma v barovej skrinke a ostatné suroviny boli tiež poruke, nič nebránilo receptík vyskúšať.
Postup
-
1
Najprv si pripravíme omáčku na glazovanie lososa. Dva rozdrvené strúčiky cesnaku nasypeme do menšieho hrnca s 2 lyžicami studeného olivového oleja a zapneme sporák. Keď sa olej rozohreje a cesnak rozvonia a zmäkne, čiže približne po 2 minútach, pridáme lyžičku zázvoru (buď drveného alebo čerstvo nastrúhaného) a prilejeme 1 dcl pomarančovej šťavy, 0.5 dcl whisky, 0.5 dcl hoisin omáčky a 2 lyžice sójovej omáčky a privedieme do varu. Na miernom stupni varíme asi 15 minút, dokiaľ omáčka nezhustne. Chvíľu si krátime striedmym popíjaním whisky. Hik.
- 2
Grilovaciu panvicu pokropíme olivovým olejom a poriadne rozohrejeme. Keď olej začne dymiť, položíme na panvicu lososové filety. Po cca 5 minútach filety obrátime a ugrilovanú stranu poriadne natrieme pripravenou glazovacou zmesou. Po ďalších 3 minútach filety znovu otočíme, natrieme druhú stranu glazúrou a grilujeme ich ešte asi 2 minúty.
- 3
Pred servírovaním prelejeme ugrilované kúsky ešte trochou teplej omáčky a môžeme sa do toho pustiť. V celku uvarené zemiačky sa k tomu báječne hodia. A pohár whisky samozrejme tiež. Dobrú chuť a na zdravie!
- 4
http://absik.blogspot.com/2009/04/glazovany-losos-s-omackou-z-whisky.html
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu