Foto: Hellmann´s
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky približne 2 krát 2 cm, cesnak a zázvor na menšie kocky. Všetko vložíme do pekáča, zmiešame s olejom a pečieme približne 30 minút, pri 220 °C do zlatohnedej farby. Do pekáča prilejeme horúci vývar.
- 2
Polievku prelejeme do nádoby, pridáme majolenku Hellmann's a prepasírujeme alebo rozmixujeme ponorným mixérom. Jemne dochutíme soľou a čiernym korením. Nakoniec servírujeme ozdobené jogurtom.
- 3
Náš tip: Zázvorový koreň skladujeme zabalený do plastového vrecúška, najlepšie v mrazničke, alebo nastrúhaný a zaliaty suchým sherry. Môže sa uchovávať aj v zmesi soli a citrónovej šťavy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
zaschne troska, ale toto sa ocisti a dalej ostane cerstvy a štavnaty a vzdy si z reznej strany okrojime len kolko potrebujeme.
Koza sa da velmi jednoducho odstranit malou lyickou, alebo opakom nozika, nie je potrebne ju zrezavat.
najvydatnejsie je ho postruhat na velmi jemnom struhadle az dostaneme kašovitu zmes.