Polievka z pečenej mrkvy ochutená zázvorom

Hellmann´s
, 22. apríla 2010
Polievka z pečenej mrkvy ochutená zázvorom
Foto: Hellmann´s
4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
 kúsok
2 strúčiky
1 PL
600 ml
3 PL
4 ČL




Postup

  1. 1

    Mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky približne 2 krát 2 cm, cesnak a zázvor na menšie kocky. Všetko vložíme do pekáča, zmiešame s olejom a pečieme približne 30 minút, pri 220 °C do zlatohnedej farby. Do pekáča prilejeme horúci vývar.

  2. 2

    Polievku prelejeme do nádoby, pridáme majolenku Hellmann's a prepasírujeme alebo rozmixujeme ponorným mixérom. Jemne dochutíme soľou a čiernym korením. Nakoniec servírujeme ozdobené jogurtom.

  3. 3

    Náš tip: Zázvorový koreň skladujeme zabalený do plastového vrecúška, najlepšie v mrazničke, alebo nastrúhaný a zaliaty suchým sherry. Môže sa uchovávať aj v zmesi soli a citrónovej šťavy.

Diskusia k receptu

honestka
Zázvorový koreň vydrzi velmi dlho LEN v chladnicke;
zaschne troska, ale toto sa ocisti a dalej ostane cerstvy a štavnaty a vzdy si z reznej strany okrojime len kolko potrebujeme.
Koza sa da velmi jednoducho odstranit malou lyickou, alebo opakom nozika, nie je potrebne ju zrezavat.
najvydatnejsie je ho postruhat na velmi jemnom struhadle az dostaneme kašovitu zmes.
grandma
Majolenka do polievky??????????????A potom ešte jogurt - no to by som asi neochutnala - a to má byť polievka??????????
marcy
nádherná foto,dobrá inšpirácia ...pre mňa s jogurtom :)) pečená mrkva je super




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia