Postup
-
1
Kurča rozdelíme na porcie, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme zázvorom, vložíme do vymasteného pekáča, pokvapkáme vývarom a pečieme pod pokrievkou v mierne horúcej rúre domäkka.
- 2
Počas pečenia kurča prelievame vypečenou šťavou. Mäkké kurča vyberieme, šťavu vydusíme do tuku, zaprášime múkou, mierne urestujeme, zalejeme vývarom a povaríme.
- 3
Nakoniec pridáme smotanu, osolíme a dochutíme citrónovou šťavou. Na tanieri kurča prelejeme omáčkou a posypeme opraženými, olúpanými a nasekanými mandľami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Poznám to ako kura na smotane...okrem tých mandlí. ale to znie chutne.