Pečené kurča po staročesky

redakcia - fotkaredakcia, 12. marca 2010

Suroviny

1 ks
60 g
300 ml
25 g
250 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Kurča rozdelíme na porcie, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme zázvorom, vložíme do vymasteného pekáča, pokvapkáme vývarom a pečieme pod pokrievkou v mierne horúcej rúre domäkka.

  2. 2

    Počas pečenia kurča prelievame vypečenou šťavou. Mäkké kurča vyberieme, šťavu vydusíme do tuku, zaprášime múkou, mierne urestujeme, zalejeme vývarom a povaríme.

  3. 3

    Nakoniec pridáme smotanu, osolíme a dochutíme citrónovou šťavou. Na tanieri kurča prelejeme omáčkou a posypeme opraženými, olúpanými a nasekanými mandľami.

Diskusia k receptu

Vymazať
cokomilka
Ako staročeský recept to nepoznám.
Poznám to ako kura na smotane...okrem tých mandlí. ale to znie chutne.
Vymazať
olina53
Pecene kurca s pridanim zazvoru som piekla odporucam vynikajuca chut a aroma vyskusam aj tento recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia